Depreme müdahele için özel gurp
 

Türk Tabibleri Birliği(TTB), doğal afetlere müdahale etmek amacıyla, "Hızlı Değerlendirme ve Müdahale Ekipleri" oluşturacak.

Türk Tabibleri Birliği tarafından başlatılan proje ile olağanüstü afetlerde yaşanan sıkıntıların giderilmesi hedefleniyor. Olağandışı durumlar gerçekleştiğinde en kısa zamanda sağlık hizmetlerini değerlendirmek üzere kurulan Hızlı Değerlendirme ve Müdahale Ekiplerinin(HDM), ilk eğitimi 22-23 Eylül tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilecek. Türkiye çapında ilk etapta 10 bölgede oluşturulması planlanan HDM ekiplerinin amaçları şöyle sıralandı:

" Olağan dışı durum gerçekleştiğinde, önceden belirlenmiş hızlı değerlendirme protokollerini kullanarak sağlığa ilişkin göstergeleri ve sağlık hizmetlerini değerlendirmek.

Hızlı değerlendirme sonuçlarını raporlamak.

Olay yeri, hastane acil servisleri, 112 ve diğer hastane öncesi acil sağlık hizmeti ekiplerinin yeniden organizasyonu ve geçici yerleşim yerlerinin kurulması çalışmalarını izlemek, bilimsel danışmanlık sağlamak, olay yeri ve sağlık kurumu yönetimi çalışmalarındaki aksaklıkları gözlemek.

Gerektiğinde müdahalede bulunarak, acil evrede organizasyon için inisiyatif kullanmak.

Sağlık kriz merkezi, yerel otoriteler, sivil veya kamu sağlık kuruluşları nezdinde TTB’yi temsil etmek ve basın ve halkla ilişkiler ve haberleşme çalışmalarını sürdürmek."
Kaynak: Hürriyet 26 Ağustos 2005

 
Süper Teyze 3
Tolga okuldan eve gelince annesi sordu : -Bu gün okulda neler yaptın tatlım ? Tolga yorgundu,isteksizce cevap verdi : -Türkçe ! -Başka ? -Matematik ! -Başka ? -Beden eğitimi !  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.