Bu film korkuyu sevenler için: İskelet Anahtar
 

Eğer korku filmlerinden hoşlanıyorsanız ve bu alanda bir başyapıt izleme beklentiniz yoksa İskelet Anahtar (The Skeleton Key) size hitap edebilecek bir çalışma. Senaryosunu, sinemaseverlerin Halka ile tanıdığı Ehren Kruger’in yazdığı filmin yönetmeni Iain Sotfley. Başrollerde ise Hollywood’un yaşlanmayan yıldızı Goldie Hawn’un "anne mesleğini" seçen kızı Kate Hudson ile Gena Rowlands, John Hurt, Peter Sarsgaard, Joy Bryant var.

FİLMİN KONUSU

Kiliseye bağlı bir düşkünler evinde hastabakıcılık yapan Caroline Ellis’in amacı hemşire okuluna devam etmesini sağlayacak parayı kazanmaktır. Bu nedenle Louisiana deltasındaki eski malikanede yaşayan Violet adlı yaşlı bir kadının yatalak kocasına bakmak üzere anlaşma yapar. Çürümeye yüz tutmuş bu evde Violet ve Ben Deveraux çiftinden başka kimse yoktur.

Bu gizemli evdeki odaları merak eden Caroline, Violet’in ona işlerini kolayca yapabilmesi için her kapıyı açabilen maymuncukla evde bir keşfe başlar. Maymuncuk sayesinde keşfettiği yerler arasında tavan arasındaki gizli bir oda da vardır. Sanki unutulmuş gibi görünen bu odanın her tarafı, çeşitli antikalarla, evin alt kısımlarından buraya atılmış gibi görünen aynalarla doludur. Aslında küçük odadaki her eşyanın birtakım tuhaf büyülerle bağlantısı vardır.

Açıklanamayan bir takım olayların baş göstermesiyle tavan arasındaki karanlığa doğru çekildiğini hisseden Caroline artık inançlarını sorgulamaya başlamıştır. 
 

FİLMİN KÜNYESİ 
Yönetmen: Iain Softley 
Senaryo: Ehren Kruger 
Oyuncular: Kate Hudson, Gena Rowlands, John Hurt, Peter Sarsgaard,Joy Bryant
Kaynak:Hürriyet 25 Ağustos 2005

 
Süper Teyze 167
Burak bütün gün sokakta oynadıktan sonra kirpas içinde eve dönmüştü. - Hemen banyoya ! diye bağırdı annesi. Önce güzelce yüzünü ve ellerini yıkayacaksın ! Yaramaz Burak gülerek sordu : - El devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.