New York, 27 Türk filmi ile tanışacak
 

Bu yıl yedinci kez Amerikalı sinemaseverlerle buluşacak olan New York Türk Filmleri Festivali, Ömer Faruk Sorak’ın G.O.R.A.’sı ile açılış yapacak. Festivalde 12 uzun, 13 kısa metraj ve iki belgesel gösterilecek.

Amacı Türk sinemasını Amerikan film endüstrisi ve seyircisine tanıtmak olan New York Türk Filmleri Festivali, bu yıl yedinci kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Açılışı, geçen yılın gişe rekortmeni ’G.O.R.A.’, kapanışı ise ’Yazı Tura’ ile yapılacak olan festivalde, 12 uzun, 13 kısa metrajlı film ve iki de belgesel gösterilecek. 24 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalin son dört yıl içinde büyük gelişme kaydettiğini söyleyen festival direktörü Mevlüt Akkaya, başlarda yüzde 10 olan Amerikalı izleyici sayısının, son yıllarda yüzde 40’a ulaşarak 3 binin üzerinde olduğunu belirtiyor. Manhattan’daki Antology Film Archives binasında düzenlenecek festivalde, ’G.O.R.A’, ’Duvara Karşı’, ’Bulutları Beklerken’, ’Gönül Yarası’, ’Yengeç Sepeti’, ’En Garde’, ’Eğreti Gelin’, ’Kısa ve Acısız’, ’Kebab Connection’, ’Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak’, ’Hırsız Var’ ve ’Yazı Tura’ adlı uzun metrajlı filmlerin yanı sıra; ’Dünyanızı Temiz Tutun’, ’İnsan Evladı’, ’Diş İçin Göz Çıkarmak’, ’Kaska’, ’Uyku Sonra’, ’Bıyık’, ’Teresa’, ’Kısmet’, ’Marlis’, ’Naylon Düşler’, ’Toz’, ’Bekleyolu’ ve ’Ölü Fotoğraf’ adlı kısa metrajlı filmler, ’Sırtlarındaki Hayat’ ve ’Paralel Yolculuklar’ adlı belgeseller gösterilecek. 
Kaynak:Sabah 29 Ağustos 2005
  

 
Süper Teyze 266
Erdinç koşarak eve girdi ve annesine seslendi : - Çok susadım ! Çok susadım ! - Sana su vermemi ister misin ? dedi annesi. Çocuk  dalga geçti : -Neden çok  mu kirli görünüyorum devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.