Fillere büyük sürgün
 

Kenya, daha önce benzerine rastlanmamışbir operasyonla 400 fili başka bir yere naklediyor.

Devlete ait Kenya Vahşi Yaşam Hizmetleri (KWS), “çevreyi korumak” ve “yerel halkın filler yüzünden çektiği sıkıntıya son vermek için”, Şimba tepelerindeki filleri 3.2 milyon dolarlık bir operasyonla Tsavo milli parkına taşıyacak.

Yetkililer, Hint okyanusu kıyısındaki hayvanların uyuşturularak, dayanıklılıkları artırılmış kamyonlarla taşınacaklarını söylediler. Nakliye operasyonunun 8 ay süreceği belirtildi.

Şimba tepelerinde, 200 fillik bir alanda 600 kadar filin yaşadığı belirtilerek, bunların nadir bitkilere zarar vererek doğayı tahrip ettikleri ve insanların mallarına zarar verdikleri bildiriliyor. Yetkililer, fil sayısını azaltarak “doğa üzerindeki bu baskıyı” hafifletmeyi planlıyorlar.

KWS Sözcüsü Edward İndwaka, bunun “Nuh’un gemisinden bu yana yapılan en büyük hayvanların yer değiştirmesi operasyonu olduğunu” söyledi. KWS, fillerin yeni yurtlarında da insanları rahatsız etmemeleri için tedbirler alındığını belirtti.

Kenya’da 28 bin fil bulunduğu belirtiliyor. Hayvanların ağırlığı 2ile 4 ton arasında değişiyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 25 Ağustos 2005

 
Süper Teyze 220
İki arkadaş televizyonda atletizm oyunlarını seyrediyorlar  ama ikisi de fazla ilgili görünmüyorlardı. Biri mutfağa çay almaya gitti,dönüşte arkadaşına sordu : - Ne oldu ? İkibin kilometreli devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.