On bin kelime ezberleyen ve 10 kişiyi tanıyabilen robot
 

Japon Mitsubishi şirketi, ev işlerine yardımcı olup sekreterlik yapabilecek, insanlarla iletişim kurma yeteneği olan robotlar üretti. 10 kişiyi tanıma ve 10 bin kelime ezberleme kapasitesine sahip olan ‘Wakamaru’ adlı robotların .u ay içinde satışa sunulması bekleniyor.

Bir sekreter gibi not tutup bunları tam zamanında hatırltan robotlar, sahipleri yokken eve göz kulak olup herhangi bir tehlike anında alarma geçebiliyor ve hasta olan bir kişinin durumuna göre tavsiyelerde bulunabiliyor. Firma yetkilileri, robotların satışa sunulmasını, insanlarla robotların bir arada olacağı yeni bir dönem olarak tanımladı. Çok fonksiyonlu robotların insanların hayatlarını büyük ölçüde kolaylaştıracağını belirtildi. İşyerlerinde ve evlerinde yardımcıya ihtiyaç duyan Japonların bir metre boyundaki yüksek teknoloji ürünü ‘Makamaru’lara büyük ilgi göstermesi bekleniyor. 
Kaynak:Hürriyet 31 Ağustos 2005  
 

 
Süper Teyze 342
Derste öğretmen öğrencilerine trafik bilgileri veriyordu. Derse konuk olarak da bir polis memuru davet etmişti. Dersin sonuna doğru polis sınıfa sorular sormaya başladı : - Arabaların trafikte öz devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.