‘Hacı’ leyleğe protez bacak
 

Osmaniye’de vatandaşlarca bulunup Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne teslim edilen ayağı kırık leyleğe, protez takıldı.
 
Kuşların göç yolundaki Osmaniye’de, Cevdetiye Beldesi’ndeki çalılık alanda ayağı kırık olarak vatandaşlarca bulunan leylek, götürüldüğü sağlık ocağında yapılan ilk müdahalenin ardından Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Çevre ve Orman Müdürü Halil Coşkun, leyleğin geçici olarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Rehabilitasyon Ünitesi’nde koruma altına alındığını bildirdi.

İki yaşlarındaki leyleğe, kurbağa, tavuk ciğeri ve et verdiklerini belirten Coşkun, 10 gün bu şekilde bakım yapılacağını, sonrasında da Gaziantep’teki hayvanat bahçesine götürüleceğini ifade etti.

Veteriner Hekim Muhittin Köksal da leyleğin çalılıklara takılarak kırıldığı sanılan ayağını kangren olması nedeniyle kesmek zorunda kaldıklarını belirterek, leyleğe, protez takıldığını ve antibiyotik tedavisi uygulandığını söyledi.
Kaynak:Ntvmsnbc 1 Eylül 2005

 
Süper Teyze 210
Okan, sabah gazetelerini okuyan babasının yanına çekinerek yaklaştı : - Babacığım, dedi utanarak. Sana söylemem gereken şeyler var : Gece siz uyuduktan sonra yeni arabamızı denemek üzere dışarı ç devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.