Oskara aday bir film: Cennetin Müziği
 

Dünya üzerindeki hemen herkesin birbirini anlayabilmesini sağlayan evrensel bir dil müzik. Aynı dili konuşmasanız bile notalar aracılığıyla milyonlarca insanla aynı duyguları paylaşmak, yani anlaşabilmek mümkün. İsveçli yönetmen Kay Pollak’ın imzasını taşıyan Cennetin Müziği (Sa Som i Himmelen) işte böyle bir konu üzerine kurulu. Pollak filmde, aralarındaki "kalın duvarları" müzik yoluyla yıkan insanların öyküsünü anlatıyor. Cennetin Müziği’nin bu yıl yabancı film Oscar’ına aday gösterildiğini de hatırlatalım.

FİLMİN KONUSU

Bir konser sırasında kalp krizi geçiren dünyaca ünlü orkestra şefi Dareus, doktorunun tavsiyesine uyarak inzivaya çekilir. Çocukluğunun geçtiği kasabaya dönen Dareus başlangıçta her türlü insan ilişkisinden uzak kalmayı dilese de, kısa zamanda kendisini kasaba halkı ile içli dışlı bulur. Kasaba korosunu çalıştırmaya başlayan Dareus, insanlara verecek ne çok şeyi olduğunu farkedecek, bir yandan da aynı insanların sevgisi ile incinmiş yüreğini iyileştirecektir.

Ancak kasabada herkes Dareus’un gelişine aynı ölçüde sevinmez. Başta kilise olmak üzere, pek çok tutucu kişi Dareus’un koro derslerine şüphe ile yaklaşırlar. Kasaba halkı ön yargıları, yıllardır yüzleşemedikleri problemleri, kıskançlıkları, kirli defterleri ve bastırılmış aşkları ile yüzleşmek zorunda kalır. Dareus’un hayatına yön veren ve sonunda yaşamını tehlikeye atan müzik, bu kez onun yetenekli parmaklarında koca bir kasabaya hayat verecektir.

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen:Kay Pollack 
Senaryo:  Anders Nyberg,Ola Olsson, Carin Pollak, Kay Pollak,Margaretha Pollak
Anders Nyberg, Ola Olsson, Carin Pollak, Kay Pollak, Margaretha Pollak
Oyuncular: Michael Nyqvist, Frida Hallgren, Axelle Axell, Verena Buratti, Niklas Falk,
Kaynak:Hürriyet 2 Eylül 2005

 
Süper Teyze 453
Ece ve Ali asla anlaşamayan iki kardeştiler. Birbirlerini kızdırmaya ve her konuda yarışmaya da bayılırlardı. Bir gün odalarında ev ödevlerini yaparlarken  Ece Ali’ye sordu : - Bil bakalım devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.