PSP sonunda Avrupa’da
 

Taşınabilir oyun konsolu ve çoklu ortam aygıtı PSP (PlayStation Portable), uzun süreli bir ertelemenin ardından sonunda Avrupa’da piyasaya sürüldü. Giderek iPod gibi popüler bir kültür imgesi haline dönüşen oyun konsolunu alabilmek için oyun tutkunları saatlerce sıra beklediği bildiriliyor.

Nintendo’nun DS isimli taşınabilir oyun konsolunun piyasaya çıkmasından kısa bir süre Japonya ve ardından ABD’yi vuran PSP’nin uzun süredir beklenen Avrupa çıkışı sonunda gerçekleşti. Avrupa ülkelerinde dün gece yarısı piyasaya sürülen oyun konsolu için, başta İngiltere olmak üzere her yaştan binlerce kişinin erken saatlerde mağazalar önünde uzun sıralar oluşturduğu bildiriliyor.

PSP’nin Avrupa çıkışı Japonya çıkışından 9, ABD çıkışından da 6 ay sonra gerçekleşti. Aygıtın ABD çıkışından belli bir süre Avrupa çıkışının ertelenmesi, PSP’yi dört gözle bekleyen Avrupalı pek çok oyun tutkununu hayal kırıklığına uğratmıştı. Sony yaptığı açıklamada gecikmenin sebebi olarak konsolun ABD çıkışından hemen sonra yaşanan stok sıkıntısını göstermişti.

Eldeki çoklu ortam üssü

PSP ile üç boyutlu oyunlar oynamanın yanı sıra yüksek kalitede filmler izlenebiliyor, müzik dinlenebiliyor ve fotoğraflar görüntülenebiliyor. 4.3 inçlik yüksek çözünürlüklü geniş bir ekrana sahip olan konsol üzerinde gömülü stereo hoparlörler barındırıyor. Kullanıcılar kablosuz bir şekilde İnternet’e bağlanabiliyor ve kablosuz bir şekilde oyun oynayabiliyorlar.

4.5 milyar dolarlık taşınabilir oyun konsolu piyasasının uzun yıllardır tartışmasız lideri olan Nintendo, DS oyun konsolu için yıl sonuna kadara13 milyonluk bir satış rakamına ulaşmayı hedefliyor. Nintendo ayrıca Kasım ayına kadar GameBoy Micro isimli oldukça küçük boyutlara sahip olan bir başka taşınabilir oyun konsolunu üç kıtada piyasaya sürmeyi planlıyor.

Sony, Japonya ve ABD’de 5 milyon satan PSP’den Avrupa’da Noel’e kadar 1 milyonluk bir satış  rakamı bekliyor. Şirket, 2006 Mart’ına kadar ise dünya çapında toplam 13 milyonluk bir satış rakamına ulaşmayı hedefliyor.
Kaynak:Hürriyet 2 Eylül 2005

 
Süper Teyze 471
Selen, yazlıktan arkadaşı olan Filiz ‘e mektup yazacağını söyleyerek odasına kapanmıştı. Ama aradan iki saate yakın zaman geçtiği halde dışarı çıkmıyordu. Sonunda meraklanan annesi yanına gitti :  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.