Beyazperdenin ’kötü’ kadınları
 

Glenn Close, Charlize Theron ve Uma Thurman’ın da aralarında bulunduğu pek çok oyuncu, ’sky.com’ adlı internet sitesi tarafından ’sinemanın kötü kahramanları’ ilan edildi.

Hollywood’ta hiçbir film ya da pembe dizi, kötü kadın karakteri olmadan çekilmiyor. Hırs, para ve ihtiras uğruna etraflarına zarar veren, onları öldüren kadın kahramanlar izleyicileri adeta büyülüyor. İyilere eziyet edip onları tuzağa düşüren karakterler arasında kimler yok ki! ’Beşikteki El’ filminde cani bir dadıyı oynayan Rebecca De Mornay, ’Temel İçgüdü’deki ruh hastası Sharon Stone ya da ’Öldüren Cazibe’deki Glenn Close... Hepsi de izleyicinin tüylerini ürperterek, kötülükleriyle zihinlere kazındı. İşte, sky.com sitesinin seçtiği kötülük meleklerinin en unutulmazları!

SHARON STONE
Sarışın bomba Sharon Stone, erotik gerilim filmi olan’Temel İçgüdü’de çok çekici ama bir yandan da çok soğuk ve tehlikeli bir kadını oynamıştı. Başrollerini Mic-hael Douglas ile paylaştığı filmde Stone, zeki bir katilolan Catherine Tramell’i canlandırdı. Önümüzdeki senegösterime girmesi beklenen ’Temel İçgüdü’nün devamında Stone’u yine kötü bir kadın olarak göreceğiz.

UMA THURMAN
Güzel oyuncu, ünlü yönetmen Quentin Tarantino’nun ’Kill Bill’ filmlerinde, kötülüğünü konuşturdu! Thurman, Batman’de ’Zehirli Sarmaşık’ı, ’Ucuz Roman’ filminde bir gangster karısı olan Mrs. Mia Wallace’ı oynadı.

CHARLIZE THERON
Görüntüsünü tümüyle değiştirdiği ’Cani’ filminde, uğradığı tecavüz sonucu bir seri katile dönüşen hayat kadını Aileen Wournos’u oynayan Theron, bu performansı ile ’En İyi Kadın Oyuncu’ Oscar’ını kazandı. Film, gerçek bir hikayeyi sinemaya taşımıştı.

DREW BARRYMORE
Hollywood’un genç aktrislerinden Drew Barrymore, ergenlik yıllarında oynadığı ’Zehirli Sarmaşık’ filmiyle hafızalara kazındı. Üvey babasıyla birlikte olarak etrafına kötülükler saçan Barrymore, bu rol sayesinde sinemanın en kötü kadınları arasında yer almayı başardı.

GLENN CLOSE
Hollywood’un deneyimli aktrislerinden Glenn Close, ’Öldüren Cazibe’de Alex Forrest karakterini, ’Tehlikeli İlişkiler’ filminde ise zengin ve kötü bir ariskokrat kadın olan Marquise Isabelle de Merteuil’u canlandırdı. ’101 Dalmaçyalı’ filminde onu, sevimli köpeklerin düşmanı olan Cruella de Vil olarak izledik.  
Kaynak: Sabah 5 Eylül 2005

 
Süper Teyze 250
Ali, Elif’e sordu : - Çilekle fil arasında ne fark vardır ? Küçük kız bilemedi. Ali gülerek anlattı : -Çok basit ! Çileğin üzerine basarsan suyu çıkar. Ama diğerinin üzerine basamazsın !  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.