Onlarınki bitmeyen bir yolculuk
 

Mor ve Ötesi, genç kesimin en çok dinlediği rock gruplarından biri. 10 yıl önce kurulan ama asıl çıkışı ‘Cambaz’ ve ‘Bir Derdim Var’ adlı şarkılarıyla yapan grup üyelerinden Harun Tekin ve Kerem Kabadayı, felsefelerinin devamlı bir yolculuk olduğunu söylüyor.

MOR VE ÖTESİ’NİN ON YILLIK SERÜVENİ

Mor ve Ötesi, 1995 yılının Ocak ayında Kerem Kabadayı, Harun Tekin, Derin Esmer ve Alper Tekin tarafından kuruldu. Kendi bestelerinden oluşan ilk albümlerini aynı yılın ağustos ayında Stüdyo Spectrum’da kaydeden grup, 1996 yılının Ocak ayında çalışmaya son halini verdi ve ‘Şehir’ adını taşıyan albümleri 1996 Haziran’ında piyasaya çıktı. Grubun ilk video klibi ‘Yalnız Şarkı’, farklı tarzıyla ilgi çekti.

Mor ve Ötesi, İstanbul dışındaki ilk konserini 1997’de ODTÜ’de verdi. Aynı yıl gruba Alper Tekin’in yerine Burak Güven dahil oldu. 1998 Şubat’ında Captain Hook’ta ilk düzenli bar programına başlayan grup, yeni albüm çalışmalarına da başladı. Ada Müzik Stüdyosu’nda Volkan Gürkan’la beraber kaydedilen ‘Bırak Zaman Aksın’ın ardından, Derin Esmer gruptan ayrıldı ve onun yerine Kerem Özyeğen katıldı. Bu albüm 1999 Mart’ında piyasaya çıktı.

2000 yılının başlarında Mor ve Ötesi, ülke çapındaki nükleer karşıtı kampanyaya destek verdi. Akkuyu’ya nükleer santral kurulması büyük bir toplumsal uzlaşma sonucu engellendi. Temmuz ayında ise grubun ‘Sen Varsın’la katıldığı ‘Şarkılar Bir Oyundur’ adlı Bülent Ortaçgil’e saygı albümü yayınlandı. Mor ve Ötesi’nin üçüncü albümü ‘Gül Kendine’, 2001 Aralık ayında piyasaya çıktı.

2002 Nisan’ında Mor ve Ötesi ilk Türkiye turnesine çıktı. 2003’te grubun bestelediği ve Aylin Aslım, Athena, Bülent Ortaçgil, Feridun Düzağaç, Koray Candemir, Nejat Yavaşoğulları ve Vega ile birlikte seslendirilen ‘Savaşa Hiç Gerek Yok’ adlı parça, 1 Mart 2003 günü Ankara’da 100 bin kişiyle birlikte söylendi.

2003 Mayıs’ında Mor ve Ötesi, ‘Yaz’ isimli bir single yayınladı. Grup aynı yıl Fanta Gençlik Festivali kapsamında 17 kenti kapsayan bir turne gerçekleştirdi. Ocak 2004’te ‘Dünya Yalan Söylüyor’ için stüdyoya giren grubun albümü 30 Nisan’da Pasaj Müzik etiketiyle yayınlandı. Albümün ilk video klibi için ‘Mustafa Hakkında Herşey’ filminde de kullanılan ‘Bir Derdim Var’ adlı parça seçildi. İkinci video klip ise ‘Cambaz’a geldi. 
Kaynak:Hürriyet 5 Eylül 2005

 
Süper Teyze 229
Babası Tülay’a sordu : - Kızım annen artık İngilizce kursuna gitmek istemediğini söyledi, doğru mu ? - Evet babacığım, dedi Tülay. - Peki neden ? - Çok fazla  yabancı kelime öğreti devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.