Atölyesini çocuklara topaç yapmak için ayırdı
 

Gözünü bilgisayar oyunlarıyla açan çocuklar topacı pek fazla bilmez. Ama bilgisayarların olmadığı dönemde, çocukların en güzel oyuncaklarından biriydi topaç. Mahallenin çocukları, topaçlarını en fazla çevirme yarışması yapardı.

Her ne kadar unutulmuş gibi görünse de Osmaniye’de evini atölyeye çeviren doğrama ustası günde 500 adet topaç üretiyor. Evinin bodrum katını doğrama atölyesine çeviren 3 çocuk babası Ekrem Demirbaş, geçimini topaç yaparak sağlıyor. Yaptığı topaçları çoğunluğu Doğu illeri olmak üzere Ankara, İzmir ve İstanbul gibi şehirlere de gönderen Demirbaş, topaçların yıllar geçtikçe ilgi görmemesinin ardından farklı arayışlara girdiğini anlatıyor. Çocukların topaçtan sıkıldığını, TV reklamlarında gördüğü beybled adlı topaçları çevirdiklerinin farkına varan Demirbaş, portakal ve gürgen ağaçlarından beybled üretmeye başlıyor.
Kaynak: Zaman 6 Eylül 2005

 
Süper Teyze 162
Otoyolun kenarına geldiklerinde çocuk salyangoz annesine sordu : - Karşıya geçecek miyiz anneciğim ? - Mümkün değil ! dedi anne salyangoz. İlk otobüs sadece 4 saat içinde burada olur.  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.