Altın Portakal’a tam 16 aday film
 

2. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yarışacak filmler belli oldu. ‘Tramvay’ hariç, başvuran tüm yapımların kabul edildiği bölümde, 16 film yarışacak.

Festival, Altın Portakal’ın Türk Sineması’na verdiği desteği yaygınlaştırmak amacıyla, -geçen yıl yarışmaya başvurmuş ve katalogda yer almış, ancak sonra teknik nedenlerle yarışmadan çekilmiş ‘Tramvay’ filmi hariç- bu yıl ilk defa başvuruda bulunan tüm filmlerin yarışma bölümüne alınmasına karar verdi.

Türk Sineması’nın usta yönetmenlerinden Memduh Ün “sinemaya koyduğu son nokta” olarak tanımladığı filmi ‘Sinema Bir Mucizedir’ ile bu yıl 42. Antalya Altın Portakal’da bir kez daha yarışacak.

Yönetmenliğini Cem Başeskioğlu’nun yaptığı -kanser olduğunu öğrenen bir kadının ölümünden sonra kızını korumasız bırakmamama çabasını anlattığı filmi- ‘Sen Ne Dilersen Dile’ Ulusal Yarışma’da yarışacak bir diğer film.

YAVUZ TURGUL’UN ‘GÖNÜL YARASI’ FESTİVAL’DE
Geçmiş yıllarda Altın Portakal’dan 4 kez ‘En İyi Senarist’ ve bir kez de ‘En İyi Yönetmen’ ödülü ile dönen Yavuz Turgul bu yıl ‘Gönül Yarası’ filmiyle yarışmada yer alacak. Turgul, ‘Muhsin Bey’ filmi ile San Sebastian, ‘Eşkıya’ filmi ile de Troya Uluslararası Film Festivalleri’nden ödülle dönmüştü.

Genç yönetmenlerden Ulaş İnaç’ın ‘Türev’ adlı filmi de, 42. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Yarışma bölümüne alınan yapımlar arasında.
Kaynak: Ntvmsnbc 6 Eylül 2005

 
Süper Teyze 339
Levent, televizyonda en sevdiği çizgi filmi kahkahalar atarak seyrediyordu. Sonra birden televizyonun kumanda aletini kaptı,televizyonu kapattı ve oturma odasından koşarak çıktı. Şaşıran annesi arka devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.