Gelen E-mail’lerin Üçte Biri Çöpe Gidiyor
 

Microsoft 2006 yılında kullanıma sunacağı yeni işletim sistemi Longhorn ve mevcut işletim sistemi için servis paketi ile güvenlik yatırımlarını artırıyor.

ABD’de sanal ortamda artan güvenlik riskine karşı hem devlet, hem endüstri hem de şirketler özel çözümler üretiyor ve işbirliği yapıyor. Microsoft artan virüs saldırıları ve güvenlik açıklarından sonra 2 yıl önce güvenlik konusunda özel bir çalışma başlatmıştı. Masaüstü ve taşınabilir bilgisayarların yüzde 90’dan fazlasında Microsoft’un Windows işletim sistemi bulunuyor. Dolayısıyla bu saldırılardan en çok etkilenen Windows işletim sistemini kullananlar oluyor.
Böyle olunca Microsoft güvenlik konusunda daha ciddi çalışmalar yürütmeye başladı. Kendi geliştirdiği teknolojilerin yanı sıra Internet servis sağlayıcıları ile birlikte çalışarak güvenlik tehditlerini ortadan kaldırmaya çalışıyor. Ancak Windows’un açık kaynak koduna sahip olmaması güvenlik konusundaki tereddütlerin devam etmesine sebep oluyor. Tüketicileri güvenlik konusunda kendine bağımlı kılıyor. Özellikle güvenli kod yazımı konusunda binlerce çalışanını eğitimden geçirmişti. Şimdi bu çalışmaları Longhorn kod adıyla hazırlanan yeni işletim sisteminde kullanmaya hazırlanıyor.

 
Kaynak: Sabah 11 Mayıs 2004
 
Süper Teyze 360
Yemek sırasında annesi Pelin’i uyardı : - Ağzın doluyken konuşmamalısın kızım ! Akıllı Pelin atıldı : Ama anneciğim, kafaları boş olduğu halde konuşan bir sürü büyük insan var. Neden onlara devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.