Üçüncü uzay turisti çok heyecanlı
 

8 günlük Uzay İstasyonu Gezisi için 20 milyon dolar ödeyen ABD’li işadamı Gregory Olsen, 1 Ekim’de yola çıkıyor. Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) ziyaretini geçtiğimiz Nisan ayında sağlık problemleri nedeniyle gerçekleştiremeyen Gregory Olsen (58), 1 Ekim’deki seferi Amerikalı astronot William McArthur ve Rus kozmonot Valery Tokarev ile birlikte gerçekleştirecek.

Uzay macerası öncesinde yol arkadaşlarıyla birlikte basın toplantısı düzenleyen Olsen, çok heyecanlı olduğunu söyledi.

500 saatlik eğitim

Kazakistan’daki Baikonur Uzay Üssü’nden fırlatılacak Soyuz-TM aracıyla sefere çıkacak olan Olsen, Dünya’nın yörüngesinde bulunan ve yapımı 2006’da tamamlanacak olan Uluslararası Uzay İstasyonu’nu ziyaret eden üçüncü turist olacak. ABD’li işadamı, bu uçuş için tam 500 saatlik uzay eğitimi aldı.

Mankenlere teklif

Bundan önce Amerikalı Dennis Tito 2001’de, Güney Afrikalı Mark Shuttleworth ise 2002’de istasyonu ziyaret etmişti. Tito (60), ilk uzay yolculuğunun ardından bu sefer de uzayda seks yapmak için 5 mankene 3 milyon dolar teklif etmişti. İkinci uzay turisti Shuttleworth ise 28 yaşındaydı ve dönüşte, ‘Bu deneyim, harcadığım paraya değdi’ demişti.  
Kaynak: Hürriyet 13 Eylül 2005
 

 
Süper Teyze 204
Ömür karnesini o gün almış ama daha evdekilere göstermemişti. Yemekten sonra, biraz sıkılarak babasına yaklaştı : - Babacığım sen karanlıkta yazı  yazabilir misin ? Babası güldü bu soruya devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.