Dünyanın en önemli derdi açlık
 

BM Zirvesi’nin ana gündemini yoksulluk ve açlık oluşturdu. Her yıl beş yaşın altında 11 milyon çocuk yetersiz beslenme ve sıtma, ishal gibi hastalıklardan yaşamını yitiriyor.

NEW York’ta 170’ten fazla devlet ve hükümet başkanının katıldığı, Türkiye’yi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün temsil ettiği BM zirvesinin gündemi yoksulluk. Zirvede, açlık kaynaklı ölümleri durdurmak için çözüm önerileri tartışılıyor.

Birleşmiş Milletler İnsani Kalkınma Raporu’na göre, dünyada her yıl 11 milyon çocuk yoksulluktan ölüyor. Rapora göre 1 milyar 200 milyon insan, günde 1 dolardan az bir parayla geçimini sağlamak zorunda. Her yıl beş yaşın altında 11 milyon çocuk yetersiz beslenme ve sıtma, ishal gibi önlenebilir hastalıklardan yaşamını yitiriyor. Bir başka deyişle her üç saniyede bir, bir çocuk yoksulluk dolayısıyla ölüyor. Dünya nüfusunun yüzde 40’ının temiz su kaynaklarına sahip olmadığı vurgulanan raporda, Afrika nüfusunun yarısı pis sulardan hastalık kapıyor. Her gün 6 bin kişi AIDS’ten ölüyor. Rapora göre dünyada 300 milyonu çocuk 800 milyon insan açlıkla karşı karşıya. Raporda açlık çeken çocukların yüzde 90’ının da sürekli yetersiz beslendiği kaydediliyor. Raporu hazırlayan Kevin Watkins, New York’taki BM liderler zirvesinin bu kötü gidişi durdurmakta son şans olduğu kanısında.
Kaynak:Tercüman 15 Eylül 2005

 
Süper Teyze 447
 Kerimcan annesiyle birlikte halasını ziyarete gitmişti. Halası,annesine kahve yapmadan önce  Kerimcan’a da sordu : - Sana da süt getireceğim oğlum. Nasıl istersin ? Sıcak mı soğuk mu ? K devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.