Fazla baklagil kanseri önlüyor
 

Londra’daki College Üniversitesi’nin yaptığı araştırma, fasulye, nohut gibi baklagillerle beslenmenin kötü huylu tümörlerin büyümesini engellediğini ve kanser hastalığını önlediğini kanıtladı.

Baklagillerin içinde bolca bulunan ve ‘InsP5’ olarak bilinen inositol pentakisfosfat adlı bileşim, tümörlerin büyümesine neden olan ‘fosfoinositit 3-kinaz’ enzimini engelliyor. Bu madde özellikle pişirilip yenilen tahıllarda daha fazla açığa çıkıyor. Amerika Klinik Beslenme Dergisi’nin son sayısında yayınlanan araştırmada Dr. Marco Falasca, InsP5’nin maddesinin diğer kanser tedavi ilaçlarının aksine doğal olduğunu ve aşırı kullanımında bile yan etkileri bulunmadığını belirterek baklagillerin mümkün olduğunca çok tüketilmesini tavsiye etti. Bu maddenin tümörün gelişimini engellemesinin yanı sıra akciğer ve rahim kanseri tedavi ilaçlarının etkisini de arttırdığı ve tedaviyi kolaylaştırdığı belirlendi. ABD Tarım Departmanı da her gün 3 kaseye denk gelecek baklagil tüketilmesini tavsiye etti.  
Kaynak:Hürriyet 16 Eylül 2005

 
Süper Teyze 28
Melih çok sevdiği öğretmeni ile sohbet ediyordu. - Neyin var Melih ? Bu gün biraz dalgın gördüm seni, dedi öğretmen. - Yok bir şey ! diyerek omuz silkti Melih. - Var bir şey !    B devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.