Vizyonda: Sahara
 

Best-seller’ yazarlarından Clive Cussler’ın ünlü kahramanı Dirk Pitt’in serüvenlerinin konu edildiği ‘Sahara’, deniz araştırmaları uzmanı Pitt ile BM’de çalışan bir bilim kadınının, Afrika’da doğayı korumak adına verdikleri doğaüstü savaşı anlatıyor.

Breck Eisner’ın yönettiği ‘Sahara’nın, Clive Cussler’ın romanından uyarlanan senaryosu Thomas Dean Donelly, Joshua Oppenheimer ve John C. Richards’a ait. Filmde, Matthew McConaughey, Steve Zahn ve Penelope Cruz’un yanı sıra Lambert Wilson, Glynn Turman, Delroy Lindo ve William H. Macy gibi oyuncular yer alıyor.

FİLMİN ÖYKÜSÜ
Usta kaşif Dirk Pitt (Matthew McConaughey) tarihi bir efsaneye ait bir sikke bulup, Batı Afrika’nın en tehlikeli bölgelerinde hazine avına çıkmaya karar verdiğinde hayatının da en büyük macerasına girişmiş olacaktı.

Dirk ve macera arkadaşı Al Giordino (Steve Zahn), yerlilerin deyimiyle “Ölüm Gemisi”ni -gizli bir kargo taşıyan kayıp savaş gemisi- ararken, kayıp hazinenin tüm dünyayı tehdit edecek kadar büyük bir problemle bağlantılı olduğunu düşünen, zeki ve güzel doktor Eva Rojas (Penelope Cruz) ile tanışırlar.

Hiçkimsenin varlığına bile inanmadığı bu gemiyi ararken, Dirk, Al ve Eva, tehlikeli savaşçılara ve tehditkâr bölgeye yenilmemek ve sırrı çözebilmek için, zekâlarına ve cesaretlerine güvenmek zorundaydılar.

Bölgedeki toplu ölümlerin artması üzerine derin bir araştırma başlatan ikili, nükleer atık yayarak ekolojik dengeyi tehdit eden bir şirketle karşı karşıya gelirler ve olaylar gelişir.

Filmin Künyesi
Yönetmen: Breck Eisner
Senaryo: Thomas Dean Donelly, Joshua Oppenheimer, J.C. Richards
Görüntü Yönetmeni: Seamus McGarvey
Kurgu: Andrew MacRitchie
Müzik: Allen Collins, Clint Mansell, Ronnie Van Zant
Tür: Aksiyon, Macera, Komedi
Süre: 124 dk.
Dağıtımcı: Avşar Film

Oyuncular:
Matthew McConaughey (Dirk Pitt)
Steve Zahn (Al Giordino)
Penelope Cruz (Eva Rojas)
Lambert Wilson (Yves Massarde)
Glynn Turman (Dr. Frank Hopper)
Delroy Lindo (Carl)
William H. Macy (Amiral Jim Sandecker)
Kaynak:Ntvmsnbc 16 Eylül 2005

 
Süper Teyze 206
Okuldan dönen Selim için annesi ikindi kahvaltısı hazırlamıştı. Küçük oğlan iki kocaman dilim reçelli tereyağlı ekmeği görünce çok sevindi ve hemen yemeğe hazırlandı. - Hayır ! Hayır ! diye atıld devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.