Türkiye ağaçlandırmada ilk 10 içinde
 

BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre Türkiye’nin dünya genelinde en fazla ağaçlandırma yapan ilk 10 ülke arasında olduğu belirtildi, "Türkiye ağaçlandırma çalışmalarında dünya birinci ligine yükseldi" denildi. AKP’nin yayın organı Türkiye Bülteni’ndeki makaleye göre, FAO raporlarında Türkiye’nin dünya genelinde en fazla ağaçlandırma yapan 10 ülke arasında yer aldığı kaydedildi.

Çevre ve Orman Bakanlığı’nın koordinatörlüğünde yapılan havza bazındaki entegre ıslah çalışmalarıyla da Türkiye’nin Dünya Bankası tarafından "Örnek Ülke" ilan edildiği vurgulanarak, "Türkiye ağaçlandırma çalışmalarında dünya birinci ligine yükseldi" denildi.

DEVLET ORMANCILIĞI DEĞİL "MİLLET" ORMANCILIĞI

"Devlet Ormancılığından Millet Ormancılığına Geçiş Projesi" kapsamında, özel ağaçlandırma yapılan alanın yıllık bazda yüzde 450 oranında artış gösterdiği belirtildi. Türkiye’de özel ağaçlandırma yapılan alan 2 bin hektardan 8 bin 765 bin hektara yükseldi.

Çevre ve Orman Bakanlığı’na bağlı 116 orman fidanlığında 400’den fazla türde fidan üretildiği ve 2005 yılı bahar aylarında yapılan ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışmalarıyla 105 milyon fidan dikimi yapıldığı kaydedi. Bu oran, 2002’de 117, 2003’te 170 ve 2004’te ise 200 milyon adetti.
Kaynak: Hürriyet 16 Eylül 2005

 
Süper Teyze 346
Öğretmen Ekin’e sordu : -Bana Afrika’da yaşayan hayvanlardan 5 tanesini sayabilir misin ? Küçük kız azıcık düşündü ve : - 3 fil ve 2 zebra öğretmenim ! dedi.  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.