’Etek boyu’na dikkat!
 

Milli Eğitim Bakanlığı bir genelge yayımlayarak, kız öğrencilerin eteklerini belden kıvırarak boylarını kısaltmamasını, erkeklerin ise kravatlarını atkı gibi boyunlarına asmamasını istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilk kez yayımladığı bir genelgeyle öğrenci, öğretmen ve diğer personelin yönetmeliklere uygun giyinmesini istedi. Genelgede, okullarda rastlanan olumsuz örnekler, "gömleğin pantolonun üzerine çıkarılması, kravatın atkı gibi boyna atılması, eteklerin belden katlanarak etek boyunun diz üstünden çok yukarılara çekilmesi" sıralaması yapıldı.
MEB Müsteşarı Necat Birinci imzasıyla yayımlanan genelgede, "bakanlığa personel, veliler ve öğrencilerden, doğrudan ya da basın yoluyla okullardaki kılık kıyafete ilişkin yakınmalar geldiği" belirtildi. Öncelikle öğretmenlerin kullanışlı, sade, düzenli ve temizliği esas alan giyimleriyle öğrencilere örnek olması gerektiği vurgulanan genelgede, okul yönetiminin öğrenciler ve velilerle işbirliği sağlayarak uygun olmayan kıyafetler konusunda önlem alması istendi. Kılık kıyafetin yönetmeliklerde düzenlendiği anımsatılan genelgede, "nadiren de olsa, gömleğin pantolonun üzerine çıkarılması, kravatın bel hizasında bağlanması, gömlek yakasının altından bağlanmayıp atkı gibi boyna atılması, eteklerin belden katlanarak etek boyunun diz üstünden çok yukarılara çekilmesi gibi olumsuz örneklere rastlandığına" işaret edildi. Genelgede, yapılacak ilk öğretmenler kurulu toplantısında kıyafeti belirleyen yönetmeliklerin okunup bilgi edinilmesi talimatı verildi.
Kaynak: Milliyet 20 Eylül 2005 
 

 
Süper Teyze 322
Alper yeni ehliyet almıştı.Trafiğe çıktığı ilk günün akşamı annesi sordu : - Nasıldı yavrum ? Şehirde araba kullanmak hoşuna gitti mi ? - Hem de çok ! dedi oğlan. - Peki arabayı garaja par devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.