Nintendo’dan ’devrimsel’ oyun kolu
 

Nintendo Tokyo Game Show fuarında oyun dünyasının yepyeni bir oyun kolu tasarımıyla tanıştırdı. 2006’da çıkacak yeni oyun konsolu Revolution için geliştirilen ileri teknolojiye sahip oyun kolu, tek elle kullanılabiliyor ve aynı zamanda uzaktan kumanda gibi yetenekleri bünyesinde barındırıyor.

Tokyo Game Show’da en dikkat çeken standlardan birisine sahip olan Nintendo, yeni oyun konsolu Revolution hakkında daha fazla bilgi verirken oyuncuları ve oyun sektörünü şaşırtan bir oyun kolu tanıttı. Geleneksel tasarımlardan oldukça farklı olan bu kol, bir uzaktan kumandayı andırıyor ve bünyesinde gelişkin bir teknoloji barındırıyor.

Yeni oyun kolu üzerinde hareket algılama sistemi barındırıyor. Bu sistem sayesinde kullanıcılar daha az efor sarf ederek daha etkili bir oyun deneyimi yaşayabiliyorlar. Hızlı, yavaş ve geniş ölçekteki hareketlere tepki verebilen oyun kolu oldukça isabetli ve hassas bir işaretleme sergileyebiliyor. Bir uzaktan kumanda gibi tutulabilen kol ayrıca çeşitli uygulamalar için kalem şeklinde de tutulabiliyor.

Nintendo’nun başkanı Satoru Iwata, oyun kolunun bir kılıç gibi sallanabileceğini, bir işaret çubuğu gibi kullanılabileceğini ve bir kapı kolu gibi eğrilip bükülebileceğini belirtiyor. Iwata’ya göre oyun kolunun doğallığı ve gerçekliği sayesinde oyuncular daha önce hiç tanımadıkları bir dünyaya adım atarak yepyeni deneyimler yaşayabilecekler.

Nintendo’ya göre oyun kolu, Revolution oyun konsolunun yanı sıra, oyunlarında herhangi bir değişiklik yapmadan NES, Super NES, Nintendo 64 ve GameCube gibi firmanın önceki konsollarında da çalışabilecek.
Kaynak:Hürriyet 20 Eylül 2005

 
Süper Teyze 463
Elif dedesiyle birlikte hayvanat Bahçesini dolaşıyordu. Timsahlara baktıkları sırada , hayvan bakıcılarından biri Elif’in dedesini uyardı : -Bu timsahlar isterlerse, koca bir domuzu bir lokmada yut devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.