Gizemli mavi ışığın kaynağı bulundu
 

Hubble Uzay Teleskopu’yla yapılan yeni gözlemler sayesinde, Andromeda Galaksisi’nde bulunan ve uzun süredir bilim adamlarının kafasını kurcalayan disk şeklindeki mavi ışığın kaynağı bulundu.

10 yıldır bilim adamlarının kafasını kurcalayan, komşu galaksi Andromeda’daki mavi ışın kaynağı bulundu. Galaksinin merkezindeki devasa kara deliğin etrafında bulunan disk şeklindeki mavi ışığın, kara deliğin etrafında dönen genç yıldızlardan kaynaklandığı belirlendi.

Fakat bilim adamlarının kafası yeni bulgularla daha da karışmış bulunuyor. Bilim adamlarının kafasını kurcalayan soru; birbirlerine yakınlığı bir ışık yılından daha fazla olmayan ve saatte 3.6 milyon kilometre hızla hareket eden 400’den fazla yıldızın, zor koşulların hakim olduğu böyle bir ortamda nasıl varolmuş olabilecekleri.

Bir "muamma" olarak nitelenen durum için bilim adamları, soru işaretlerini ortadan kaldırmak yerine daha fazla soru işaretine neden olduğu şeklinde bir tanımlama yapıyor. 
Kaynak:Hürriyet 22 Eylül 2005

 
Süper Teyze 463
Elif dedesiyle birlikte hayvanat Bahçesini dolaşıyordu. Timsahlara baktıkları sırada , hayvan bakıcılarından biri Elif’in dedesini uyardı : -Bu timsahlar isterlerse, koca bir domuzu bir lokmada yut devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.