Bir zamanlar göldü
 

Kırşehir yakınlarındaki, birinci derece doğal SİT alanı Seyfe Gölü kurudu. Doğa Koruma Vakfı Başkanı Nevzat Ceylan,‘Çok değişik ekosistemleri içinde barındıran, Avrupa, Asya ve Afrika kıtaları arasında süregelen 2 kuş göç yolu üzerinde bulunan Seyfe Gölü’nde 187 kuş türü barınıyordu.

Göl kuruduğu için 100 bine yakın kuş, bölgeyi terk etti. Başta kuş yavruları olmak üzere saha mezarlığa döndü’ dedi. Gölün kurumasına, ‘DSİ Genel Müdürlüğü’nün yanlış uygulamalarının sebep olduğunu’ öne süren Ceylan, ‘DSİ, göl suyunu Delice Irmağı’na akıtarak, gölün kurutulmasını sağlamıştır. Çevre köylerdeki çiftçilerin sulama amaçlı kuyular açmaları da kurumayı hızlandırmıştır. Amaç burasının tarım alanına dönüştürülmesi ise bu bir cinayettir. Kurutulan Amik, Avdan gibi göllerde doğal denge bozulmuş, tarım yapılamamıştır’ dedi. 
Kaynak: Hürriyet 23 Eylül 2005

 
Süper Teyze 354
Birkaç yaşlı avcı, bir lokantada buluşmuş, bir yandan yemek yiyorlar bir yandan da anılarını anlatıyorlardı.Yemeğin sonuna doğru sohbet iyice koyulaşmış, av hikayelşeri de iyice abartılmaya başlamış devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.