Pele’nin imzaladığı topu oyuncak müzesine verdi
 

Şair Sunay Akın’ın geçen nisan ayında Göztepe’de açtığı oyuncak müzesi, yeni bağışlarla her geçen gün daha da renkleniyor. Akın’ın 11 yılda ülke ülke, şehir şehir dolaşarak topladığı eski oyuncakların yanı sıra, tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen’in oyuncaklarının da sergilendiği müzeye son bağış, emektar spor spikeri ve sunucu Halit Kıvanç’tan geldi.

Kıvanç, bir zamanlar röportaj da yaptığı futbol dünyasının efsane ismi, Brezilyalı Pele’nin imzaladığı topu ve oyuncaklarını müzeye bağışladı.

Hitler’in kurşun askerlerinden, İngiliz köylülerine, tahta arabalardan, uzay araçlarına ve naylon silahlara uzanan geniş bir koleksiyonu barındıran, Sunay Akın’ın oyuncak müzesi, Göztepe’deki tarihi 4 katlı bir konakta bulunuyor. Akın’ın, 11 yıl gezip, dünyanın dört bir yanından topladığı eski oyuncaklarının yer aldığı oyuncak müzesinin nisan ayındaki açılışına, Halit Kıvanç, Hıncal Uluç, Nebil Özgentürk, Haşmet Babaoğlu ve Metin Uca gibi tanınmış isimler katılmıştı.

İstanbul Oyuncak Müzesi’nin Genel Müdürü ve Sunay Akın’ın eşi Belgin Akın, açılışa katılan ünlülerden Kıvanç’ın oyuncaklarının da müzede sergileneceğini söylemişti.

Halit Kıvanç’ın müzeye bağışladığı oyuncaklarının arasında Meksika oyuncaklarından, 1958 Dünya Kupası’nda Brezilyalı futbolcu Pele’nin kendisi için imzaladığı futbol topuna kadar birçok oyuncak var. Belgin Akın, Müjdat Gezen’den sonra Halit Kıvanç’ın oyuncaklarının da müzede sergilenmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, ‘Oyuncak müzesinin üçüncü katını gezenler, artık Halit Kıvanç’ın oyuncaklarını da görecekler’ dedi.   
Kaynak:Hürriyet 26 Eylül 2005
 

 
Süper Teyze 141
İdil ve annesi markette alışveriş ediyorlardı. Annesinin bir anlık dalgınlığında, İdil ortadan kayboldu ! Az sonra annesi yaramaz kızı kozmatik reyonunda buldu : -     &n devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.