Samanyolu’ndan 8 kat büyük gökada
  Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) Hubble ve Spitzer teleskoplarını kullanarak bu keşfi yapan ekipte yer alan California Teknoloji Enstitüsü astronomi profesörü Richard Ellis, bu keşfin çok şeyi açığa vurduğunu belirterek, “Bu gökadanın, galaksilerin büyük bölümünün çok eskiden oluştuğunu gösterdiğini” söyledi.

“Evren, şu anki yaşının yüzde 6’sına sahipken bile, bu gökada, samanyolunun 8 katı büyüklüğünde bir yıldız topluluğuna sahipti” diyekonuşan Ellis, gökadanın uzaklığının doğrulanmasının, kainat tarihinindaha eski zamanlarında galaksilerin daha yoğun şekilde oluştuğunu göstereceğini ifade etti.

HUDF-JD2 adı verilen ve evrenin ilk birkaç yüz milyon yılında hızla büyüyerek Samanyolu’nun 8 katı kütleye ulaşan galaksinin daha sonra yeni yıldızlar yaratmayı neden sonlandırdığı ise gökbilimcilerin henüz cevap veremedikleri bir soru.
Kaynak:Ntvmsnbc 28 Eylül 2005
 
Süper Teyze 200
Ali ve babası trene binmeden önce, bir şeyler atıştırmak üzere  istasyonun büfesine gitmişlerdi. İştahlı baba porsiyonlardan hiç hoşnut değildi : - Bunu hiç anlamam, neden tren istasyonlar devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.