Google Earth sayesinde Roma kalıntıları bulundu.
 

Bir numaralı arama motoru Google’ın uydu görüntülerinin yer aldığı Google Earth sayesinde, İtalya’da eski bir Roma binasına ait kalıntılar tespit edildi.

İngiliz London Telegraph gazetesinin haberine göre, bilgisayar programcısı Luca Mori, yaşadığı yer olan Sorbelo’nun uydu görüntülerine bakarken, evinin yakınında alışılmadık bir gölge fark etti.

Google Earth’daki görüntülerde, yakınında dikdörtgen çizgiler bulunan yaklaşık 500 metre uzunluğunda oval şekilli bir araziyi farkettiğini söyleyen Mori, hemen Parma’daki Ulusal Arkeoloji Müzesi ile temasa geçtiğini belirtti.

Luca Mori’nin verdiği bilginin ardından arazide inceleme yapan arkeologlar, bunun Hazreti İsa’nın doğumundan kısa süre önce inşa edilen Roma villası olduğunu belirlediler.

Arkeologların önce sit alanının Bronz Çağı’na ait olduğunu düşündüklerini, ancak daha sonra yapılan yakın incelemede bulunan seramik ve taş parçaların bunun bir Roma villası olduğunu gösterdiğini anlatan bilgisayar programcısı Mori, keşfinden dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.
Kaynak: Haber Turk 22 Eylül 2005

 
Süper Teyze 340
İskelet ve hayalet sohbet ediyorlardı : - Araba kullanmayı çok seviyorum, dedi iskelet. Yıllardır da sürücü ehliyeti almak için sınavlara giriyorum. Ama daha en başında eleniyorum. - Hay Allah devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.