Çocuklara 100 dolarlık laptop
 

Dünyadaki yoksul öğrencilerin eğitimi için Negroponte tarafından tasarlanan 100 dolarlık laptop projesi hayata geçiyor.

“Her çocuğa bir laptop” rüyası gerçek oluyor. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) yer alan Media Lab’ın kurucusu Nicholas Negroponte’nin geliştirdiği, kendi enerjisini üretebilen 100 dolarlık laptop modelini bugün tanıtması bekleniyor.

Söz konusu laptopun çalışmak için pil ya da elektriğe ihtiyaç duymayacağı, kenarına iliştirilen bir kolun çevrilmesiyle ihtiyaç duyacağı enerjiyi sağlayacağı kaydediliyor.

Üçüncü Dünya’nın yoksul ve uzak bölgelerinde de kullanılabilecek şekilde tasarlanan laptoplar, aynı zamanda acil durumlarda iletişim sağlanabilecek bir araç olarak kullanılacak. Kablosuz internet erişimine sahip olacak laptopların, civarda çalışan aynı model laptoplarla doğrudan bağlantıya geçebileceği ve bunlardan birinin internete girişi varsa diğer laptopların da bu girişten faydalanabileceği ifade ediliyor.

Laptopların seri üretimine geçilip gelişmekte olan ülkelerdeki okullara dağıtılması durumunda milyonlarca öğrencinin başarısının yükseleceğini kaydeden Negroponte, projeye Brezilya, Tayland ve Mısır hükümetlerinin şimdiden büyük ilgi gösterdiklerini söyledi. Massachusetts Valisi Mitt Romney’in de projeye yakın ilgi göstererek, eyaletteki ortaokul ve lise öğrencilerine dağıtmayı düşündüğü 500 dolarlık laptoplardan vazgeçerek, bu ucuz laptopları beklediği ifade edildi.

Laptopların çalışır durumdaki ilk prototiplerini 2006 yılı başlarında üretmeyi planlayan Negroponte, seri üretimin 2006’nın son çeyreğinde başlayacağını kaydetti.

“Öğrencilerin 21. yüzyılın gerektirdiği yeteneklere kavuşmalarınıancak bilgisayarlar sağlar” diyen Negroponte, bu amaçla Media Lab’dançalışma arkadaşları Joe Jacobson ve Seymour Papert ile birlikte, bilgisayarlar üreterek dağıtımını yapmak amacıyla bir örgüt kurduklarıbelirtiliyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 28 Eylül 2005

 
Süper Teyze 96
  İki iskelet aralarında konuşuyorlardı . Biri diğerine dert yandı : - Sorma yahu, kim bilir kaç kere denedim ama şu sigarayı bırakamıyorum  bir türlü ! Arkadaşı iskelet : -Boşvers devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.