Güneydoğulu çocuklar okuma odalarına kavuştu
 

GAP İdaresi tarafından, ekonomik durumları ve okuldaki başarıları dikkate alınan 500 çocuk, Adıyaman Gölbaşı ve Mardin Ömerli’de açılan iki yeni okuma odasına kavuştu. Böylece Frito Lay Türkiye’nin 2003 yılında başlattığı projede 10 Okuma Odası’na ulaşılmış oldu.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kaderini değiştirmek için GAP idaresi ile Frito Lay Türkiye, el ele verdi. 2003 yılında başlatılan projeye adını veren ‘Okuma Odaları’nın sayısı, geçen hafta sonu Adıyaman Gölbaşı ve Mardin Ömerli’dekilerin de hizmete açılmasıyla 10’a ulaştı.

GAP İdaresi tarafından, ekonomik durumları, aile fertlerinin sayısı ve okuldaki başarıları dikkate alınan yaklaşık 500 çocuk, okuma odalarına kayıt edildi. Barbie bebekli perdeleri, bilgisayar donanımlı odaları ile iki yeni okul, bölge halkının, yerel yöneticilerin, GAP İdaresi ve Frito Lay ekibinin katılımıyla açıldı.

Açılışlarda bayram ve şenlik havası yaşandı. Güneydoğu’lu çocuklar, ilk kez girdikleri bu odalarda hayatlarında ilk defa dokundukları bilgisayarın tuşlarını kullanarak, hayallerini ekrana yazdılar.  
Kaynak:Hürriyet 29 Eylül 2005

 
Süper Teyze 391
Geceyarısı küçük Berk yattığı yerden babasına seslendi : - Babacığım, bana bir bardak su verir misin lütfen ? - İyi ama oğlum, şimdiye kadar tam beş bardak su getirdim sana, dedi adam. Be devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.