Kuyrukluyıldız Şovu
 
Ay tutulmasının ardından şimdi de buz yeşili bir kuyrukluyıldız, güneş battıktan sonra İstanbul semalarını şenlendiriyor. Meraklı gözler güneybatı-batı yönüne baktığında Neat’i rahatlıkla görebiliyor.
Mart ayından bu yana güney yarımküreden çıplak gözle izlenebilen NEAT (C/2001 Q4) kuyrukluyıldızı 5 Mayıs’tan itibaren kuzey yarımküreden izlenebilecek konuma geldi. 7 Mayıs’ta Dünya’ya 48 milyon kilometre yaklaşarak en yakın konumuna gelen kuyrukluyıldız, bu tarihten itibaren batı-güneybatı ufkundan akşam saatlerinde yükselmeye başladı. Neat 15 Mayıs’ta Güneş’e en yakın konumuna gelecek.
İstanbul’da 15 Mayıs’a kadar güneybatı-batı yönüne bakan meraklı ve keskin gözler bu kısa süreli ziyaretçiyi rahatlıkla görebiliyor. Dürbün veya küçük teleskobu olan amatör astronomlar ise kuyrukluyıldızın uzayan kuyruğunu daha net görme imkanına sahip.

BAŞKENT’TE ÜCRETSİZ ETKİNLİK

Öte yandan Ankara Üniversitesi Astronomi Araştırma Topluluğu (ASART) 15 Mayıs’a kadar Ankara Üniversitesi Gözlemevi’nde kuyrukluyıldız ile ilgili çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Başkentlilerin ücretsiz olarak yararlanabilecekleri bu etkinlikler kapsamında gözlemevinde astronomi ile ilgili araç gereçler satılacak ve her gün saat 20.00’de düzenlenecek toplantılarda kuyruklu yıldız hakkında bilgiler verilecek.

Kaynak: Hürriyet 12 Mayıs 2004
 
Süper Teyze 106
Seval annesine dert yandı : - Anneciğim biliyor musun, ben tarih öncesinde yaşamış bir çocuk olmak isterdim. Annesi gülerek sordu : -Nede devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.