Avrasya Maratonu AB’ye doğru koşuldu
 

"Ecdadımız da hep Doğu’dan Batı’ya koşmuştur. Bu, AB’ye doğru bir koşudur." Bakan Mehmet Ali Şahin’in bu sözleriyle başlayan 27. Avrasya Maratonu’yla dün Boğaziçi Köprüsü şenlik alanına döndü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl ’Dünyada Barış İçin’ sloganıyla koşulan 27. Kıtalararası Avrasya Maratonu ile Halk Koşusu öncesi Boğaziçi Köprüsü üzerinde ’Barış Şenliği’ düzenlendi. Halk Koşusu sırasında, keyifli bir gün geçirenlerin yanı sıra ’fırsatı değerlendirip’ eylem yapanlar da vardı.

Balon ve güvercin uçuruldu
Avrasya Maratonu için Boğaziçi Köprüsü’nün ortasındaki sarı çizgi üzerinde düzenlenen ’Barış Şenliği’ne Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in yanı sıra, İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı. Şenlikte, konuşmaların ardından ülke bayraklarının asılı olduğu 60 büyük balon, 20 bin normal balon ile 50 adet beyaz güvercin gökyüzüne uçuruldu.
Maraton saat 09.00’da Şahin tarafından başlatıldı. 42 kilometre 195 metrelik maraton, Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 800 metre doğusundan başlayıp İnönü Stadı’nda bitti.
Saat 09.30’da Altunizade’de ’Halk Koşusu’nu başlatan Bakan Şahin, "Asya’dan Avrupa’ya sadece barış için değil, daha fazla demokrasi ve özgürlük için de koşacağız. Ecdadımız da hep Doğu’dan Batı’ya koşmuştur. Bu, tüm değerlerimizle birlikte AB’ye doğru da bir koşudur" dedi.
Sabah erken saatlerde havanın yağışlı olmasına rağmen, katılım yoğundu.
8 kilometrelik Halk Koşusu’nu Taksim’de tamamlayanlara günün anısına bir madalya, tişort ve katılım belgesi verildi. Koşuya katılanlar, Taksim Meydanı’na İSKİ tarafından konulan 8’er vanalı 5 tankerden su ihtiyacını karşıladı.
Kaynak:Milliyet 3 Ekim 2005

 
Süper Teyze 418
 Kentin en şık ve pahalı restaurantlarından birine girmeye çalışan genç adamı şef garson kapıda durdurdu : - Özür dilerim bayım ama restaurantımızda kravat mecburiyeti vardır. - Fakat benim k devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.