Oryantal müziğin birincisi Lübnan
 

Bosna Hersek’te bu yıl ilki düzenlenen Oryantal Müzik Ödülleri, sahiplerini buldu.

Başkent Saraybosna’da 18 ülkeden sanatçının geleneksel doğu ezgileriyle bezeli şarkılarını söylediği yarışmanın birincisi Lübnan oldu.

Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna Dünya Oryantal Müzik Festivali’nin ilkine ev sahipliği yaptı. Festivale aralarında Irak, Kuveyt, İran ve Tunus’un da bulunduğu 18 ülke katıldı.

Katılımcıların seslendirdiği doğu ezgileriyle bezeli kıvrak şarkılar stüdyodaki ve ekranları başındaki izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Tüm ekipler sahne aldıktan sonra izleyiciler ve jurinin yaptığı oylamada birinciliği Lübnan kazandı. Yarışmada, ikinciliği Bosna-Hersek alırken, Sırbistan üçüncü oldu.

“Hob Kebir” adlı şarkısıyla birinciliği alan Lübnanlı şarkıcı, ödülü tüm Arap ülkeleri adına aldığını söyledi:
“Bu büyük ve önemli olayda yer aldığım için çok mutluyum. Katılmış olmak bile bir ödüldü benim için. Ödülü kazanmış olmaktan da gurur duyuyorum çünkü bunu sadace Lübnan adına değil tüm Arap ülkeleri adına aldığımı düşünüyorum”

Tüm katılımcı ülkelerin televizyonlarından canlı yayınlanan yarışmanın gelecek yıl tekrarlanması planlanıyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 3 Ekim 2005

 
Süper Teyze 351
Yaşlı babaanne her zaman elektrik faturalarının çok yüksek geldiğinden yakınırdı. Bir gün yine faturaya fena halde sinirlenmiş olarak evin içinde dört dönüyordu ki, oğlu ve torunu  Can ziyareti devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.