Oyun oynama vaktidir
 

Korsan oyun satışlarının hâkimiyeti Türkiye’ye oyun devlerinin girişini geciktirdi. Nintendo ürünleri ve Playstation Portable ile pazar iyice hareketleneceğe benziyor. Tek eksikse Xbox

Türkiye aslında oyun sektörünün pek de sevdiği bir ülke değil. Sebebi oyunseverlerin azlığı değil, korsan oyun piyasasının hâkimiyeti. Ülkemizde satılan oyunların çok azı yasal kopyalardan oluşuyor. Bu da oyun konsolu üreticilerinin işine gelmiyor. Çünkü Playstation, Game Cube ve Xbox gibi oyun oynamak için üretilen konsolların çoğu pazar payını artırabilmek için maliyetinden düşük bedellerle satılıyor.

PSP pazara hızlı girdi

Playstation adlı konsoluyla sektörün lideri haline gelen Sony’nin Japonya, ABD ve Avrupa’dan sonra Türkiye’de de satmaya başladığı PSP ise ayrı bir fenomen.

Rakiplerine göre büyük olan gövdesi, sunduğu daha büyük ve kaliteli ekran sayesinde oyun oynama zevkine son derece olumlu etki bir yapıyor. Diğer yandan kablosuz internet erişimi, 16:9 ölçeğindeki ekranından UMD kodlu özel diskleri üstünden film seyrettirebilmesi ve yüksek grafik kalitesi gibi avantajları da var. Oyun sayısı henüz Playstation kadar olmasa bile kısa zamanda bu açığın kapanacağı kesin.
Kaynak:Milliyet 5 Ekim 2005

 
Süper Teyze 365
Öğretmen en arka sırada oturan Hasan’ın yanına gelerek öfke içinde bağırır : - Çabuk bana elinde ne olduğunu göster hasan ! Hasan ellerini açar. Avucunun içinde yarısı yenmiş bir gofret vardır . Ö devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.