Öğrencileri internetten takip
 

Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB) velilerin, çocuklarının okula devam ve derslerdeki başarı durumlarını internet üzerinden takip edebilmelerini sağlayan www.bep.meb.gov.tr adresli “Bilgiye Erişim Portalı” hazırlayarak, hizmete sundu.

“Bilgiye Erişim Portalı” ile ilgili proje kapsamında öğrencilerin sınavlardan aldıkları notlar ile okula devam durumları isteyen velilerin e-posta adreslerine veya cep telefonlarına gönderilecek.

MEB ile Microsoft arasında imzalanan “MEB’e bağlı Okullarda Bilgi ve İletişim Teknolojilerini Geliştirme Protokolü” kapsamında hazırlanan Bilgiye Erişim Portalı Projesi, 9 ildeki 120 okulda pilot olarak uygulanacak. Portal, öğrenciler, öğretmenler, okul yöneticileri ve velilerin yanı sıra eğitim ile ilgili içeriklere ulaşmak isteyenlere de açık olacak. Ancak veliler, öğrenciler, öğretmenler ve okul müdürleri kendileriyle ilgili yetki alanlarına T.C. kimlik numarası ve kendi şifreleriyle girebilecekler.

Projenin uygulandığı okullarda öğrencisi bulunan velilere birer şifre verilecek. Böylece öğrenciler, sınav notlarının ve öğretmenlerinin kendileriyle ilgili değerlendirmelerinin bulunduğu sayfayı, velileri şifre kullanarak girebilecekleri için göremeyecekler.
Kaynak:Hürriyet 7 Ekim 2005


 
Süper Teyze 201
Tolga yakın arkadaşı Özgür ile sinemaya gitmişti. Sinema dönüşü babası sordu : - Günün nasıl geçti oğlum ? - Harikaydı babacığım ! Özgürle sinemaya gittik, dedi Tolga. - Nasıl, iyi eğlendin devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.