Canavar grip virüsü 39 bin kez daha hızlı
 

1918 yılında milyonlarca insanı öldüren ve kuş gribi tedavisi için Amerikalı bilim adamlarının laboratuvarda yeniden canlandırdığı ‘İspanyol gribi’ virüsü, bilinen grip virüsünden 39 bin kez daha hızlı ürüyor. Atlanta’daki laboratuvarda son derece sıkı güvenlik önlemleriyle korunuyor.

Maryland’daki ABD Silahlı Kuvvetler Patoloji Enstitüsü’nden Dr. Jeffery Taubenberger ve ekibi, son derece zorlu bir çalışmayla 1918 yılında 20 ila 50 milyon kadar insanın ölümüne yol açan İspanyol gribini laboratuvarda yeniden canlandırmayı başardılar.

Bilim adamları, bunun için, 1918 yılında İspanyol gribinden ölen ve Alaska’nın donmuş topraklarında gömülen bir kadına ait cesedin akciğerinden parça aldılar. Bilim adamları, daha sonra bu parça yardımıyla virüsün gen bilgisine ulaştılar. Ardından virüsün gen dizisini canlandırmak için genetik kodlama kullanıldı. Elde edilen yeni virüs, farelere şırınga edildi. Farelerin tümü birkaç gün içinde öldü. Proje görevlilerinden Dr. Terrence Tumpey, ‘Virüsün bu kadar ölümcül olacağını sanmıyordum’ diyerek şaşkınlığını dile getirdi. Uzmanlar, canlandırılan İspanyol virüsünün diğer virüs türlerinden 39 bin kez daha hızlı ürediğini söylediler.

Bilim adamları, İspanyol gribi virüsünü, dünya çapında yayılma tehdidi olan kuş gribine karşı savunma mekanizmaları geliştirmek ve grip hastalığını daha iyi anlamak amacıyla yeniden canlandırdıklarını söylediler.

İspanyol gribi virüsü, çalınıp teröristlerce kullanılması olasılığına karşı, Atlanta’daki laboratuvarda son derece sıkı güvenlik önlemleriyle korunuyor. Laboratuvara, ancak birkaç görevli girebiliyor.  
Kaynak:Hürriyet 7 Ekim 2005

 
Süper Teyze 434
 Yaşlı yargıç, defalarca yargıladığı  suçluyla bir kez daha karşılaşınca dayanamayıp şöyle dedi : - Bu son olsun oğlum ! Umarım artık düzenli bir hayatın olur ve bir daha karşılaşmayız !  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.