Günde 10 saat savaş oyunu oynuyorlar
 

Kasım ayında Singapur’da yapılacak olan ‘World Cyber Strike’ turnuvasına katılacak olan Türk takımı belirlemek için, ekran başında kıyasıya bir mücadele var. ‘Counter Strike’ oyunu dalında Türkiye finaline yükselen ‘Bosphorus Underground’ takımının üyeleri, Singapur’daki turnuvaya katılabilmek için günde ortalama 10 saat savaş oyunu oynuyor.

Dünyada sayıları çığ gibi büyüyen bilgisayar oyunu tutkunları için son 5 yıldır uluslararası turnuvalar düzenleniyor. Finali, kasım ayında 70 ülkeden 700 katılımcı ile Singapur’da gerçekleştirilecek olan ‘World Cyber Games’ de(WCG) bunlardan biri. WCG’nin savaş içerikli oyun olan ‘Counter Strike’ dalında Türkiye finaline yükselen ‘Bosphorus Underground’ takımının kaptanı Abdülkerim Özgen, 5 takım üyesinin internette tanıştığını ve turnuva için bir araya geldiğini söyledi. Özgen, ‘Aramızda günde 10 saat oyun oynayarak antrenman yapan var. Fakat ben, babam karşı olduğu için ondan gizli 2-3 saat oynayabiliyorum’ diye konuşuyor.

Bilgisayar teknolojileri programlama bölümü öğrencisi olan Abdülkerim Özgen (Takma adı:Hero, Takım Kaptanı, 18), 2 senedir ‘Counter Strike’ oynadığını belirtti. Özgen, ‘Bilgisayar benim hobim. Nasıl bisiklete binmek bir hobiyse bu da bir hobi. Kız arkadaşıma vakit ayırmaktansa bilgisayar oynamayı tercih ettiğim için kız arkadaşımla ayrıldık’ diye konuştu.

Her gün bilgisayar başında en az 3 saat geçirdiğini belirten Ahmet Şükrü Abbasoğlu (Takma adı: İmperial, Üye, 17) da bu sürenin tatil günlerinde 8-10 saate kadar çıktığını söyledi. Bilgisayar oynamasının derslerini etkilemediğini belirten Abbasoğlu, ‘Bilgisayar mühendisliği bölümü hazırlık sınıfındayım. Derslerimi okulda tamamlıyorum. Evde de bilgisayar başına geçip sadece Counter Strike oynuyorum’ dedi.

BİZ ASOSYAL DEĞİLİZ

WCG Türkiye finaline Denizli’den katılan Mertcan Aydın (Takma adı: Wonky, Üye, 16) ise, takım arkadaşları ile internette tanıştığını ve onlarla ilk defa WCG turnuvasında karşılaştığını söyledi. Bilgisayar oyunu ile vakit geçirenlerin asosyal olduklarının zannedildiğini belirten Aydın, ‘Biz asosyal değiliz. Bu turnuvalar aracılığı ile birçok kişiyle tanışıp, arkadaş oluyoruz’ diye konuştu.
Kaynak:Hürriyet 10 Ekim 2005

 
Süper Teyze 175
İki genç kız konuşuyorlardı. Kızlardan biri, bir gün önce erkek arkadaşıyla buluşmuş ve hala heyecanını üzerinden atamamıştı. - Neler oldu, tahmin edemezsin ! dedi arkadaşına. Dün Mert’le metroya devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.