Aşk için 20 bin km yüzüyorlar
 

Büyük beyaz köpekbalıklarının uzun mesafeleri yüzdükleri kanıtlandı ve ilk kez bir köpekbalığı Afrika’dan Avustralya’ya kadar yüzüp geri dönerken uydu aracılığıyla izlendi. Adını, köpekbalıklarını çok seven Avustralyalı film yıldızı Nicole Kidman’dan alan ‘Nicole’ adlı köpekbalığı, gidiş dönüş 12 bin 400 mil (20 bin kilometre) yüzerek, ilk kez kayıtlara geçen en uzun seyahati yaptı.

Nicole’ün bu uzun seyahatinin, okyanusların en korkulan hayvanının gizemli dünyasına yeni bir ışık tutacağı belirtilirken bilimadamları hayvanın bu seyahati ‘aşk’ için yaptığını tahmin ediyorlar. Dr. Ramon Bonfil, ‘Nicole’un üreme amacıyla gittiğinden şüpheleniyoruz. Güney Afrika civarında yeteri kadar yiyecek var ve onun beslenmek için Avustralya’ya kadar gitmesi için çok fazla enerji sarf etmesi gerekiyordu. Tabii bu bir tahmin’ dedi. Nicole, bu seyahatini 9 ayın altında tamamladı.

Araştırmalarda kullanılan 30’un üzerinde beyaz köpek balığının birçoğu Güney Afrika’nın doğu kıyısında aşağı yukarı yüzerken, Nicole yönünü Hint Okyanusu’na çevirerek, okyanusu geçti ve geri döndü. Nicole, yüzgecine çipli levha iliştirildikten 99 gün sonra Batı Avustralya’daki Exmouth Körfezi’nin güneyinde kıyıya yaklaşık 2 kilometre mesafedeyken tespit edildi. Nicole daha sonra 20 Ağustos 2004 tarihinde, 2003 yılı Kasım ayında çipli levhanın iliştirildiği Güney Afrika’nın Gansbaai bölgesinde ortaya çıktı.
Kaynak:Hürriyet 10 Ekim 2005

 
Süper Teyze 441
  İki arkadaş okul çıkışı birlikte otobüs bekliyorlardı. Biri sordu : - Sen kaç numaralı otobüsle evine gidiyorsun ? - 2 numara ile, dedi arkadaşı . Ya sen ? - Ben de 3 numara ile, dedi çocuk devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.