Her gün 25 bin kişi açlıktan ölüyor
 

Dünya Gıda Programı Başkanı James Moris her gün 25 bin kişi açlık ve yoksulluktan öldüğüne, dünya genelinde kronik açlık çekenlerin sayısının da geçen her yılla arttığına dikkat çekti.

Birleşmiş Milletlere bağlı Dünya Gıda Programı’ndan yeni bir uyarı geldi: Açlık ve yoksulluk yüzünden her gün 25 bin kişi hayatını kaybediyor. Önlem alınmazsa bu sayı artacak.

Dünya Gıda Günü’nde, Birleşmiş Milletlere bağlı Dünya Gıda Programı’nın açıkladığı rapor endişe verici. Rapora göre: “Her 5 saniyede bir, bir çocuk açlıktan ölüyor”, “her gece 800 milyon insan aç uyuyor”, “açlık yüzünden bu yıl içinde 6 milyon kişi öldü”...

Dünya Gıda Programı Başkanı James Moris her gün 25 bin kişi açlık ve yoksulluktan öldüğüne, dünya genelinde kronik açlık çekenlerin sayısının da geçen her yılla arttığına dikkat çekti. Moris, gelişmiş ülkeleri de, çiftçilerine verdikleri tarım desteğini her yıl artırırken, dünyanın dört bir yanında gıda bulamayan çocuklara sırt dönmekle eleştiriyor.

SİLAHA 3 TRİLYON DOLAR, GIDAYA 219 MİLYON DOLAR
Birleşmiş Milletlerin açlıkla ilgili raporunu hazırlayan Jan Ziegler de dünya genelinde yoksulluğun artışına bir başka rakam vererek dikkat çekiyor: Birleşmiş Milletler üyesi ülkeler 2004 yılında silahlanmaya 3 trilyon dolar para harcarken, dünya gıda programına yaptıkları bağışların miktarı 219 milyon dolarla sınırlı kaldı.
Kaynak: Ntvmsnbc 17 Ekim 2005

 
Süper Teyze 217
Sarp, arkadaşı cenk’e dert yandı : -Okuldan hiç memnun değilim. Keşke İngiltere’de bir okulda okusaydık ! Cenk anlamadı : -İngiltere ‘de mi ? Neden İngiltere ? Nereden aklına geldi şimdi ?  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.