Doğal felaketler artacak
 

Çin’de biraraya gelen bilim adamları, küresel ısınmanın artması nedeniyle daha çok doğal felaket meydana geleceği uyarısında bulundular.

Tüm dünyadan birçok bilim adamını bir araya getiren Uluslararası Bilim Konseyi (ICSU) adlı sivil toplum örgütünün Çin’in Suzhou kentindeki 28. Genel Kurul toplantısında, küresel ısınmanın etkileri konusunda uyaran bir bildiri yayınlandı.

Çevreyle ilgili risklere işaret eden Konsey’in toplantısına katılan bilim insanları, bu olası felaketler konusunda siyasi liderlerin daha iyi bilgilendirilmesi gerektiğini belirterek, siyasi yöneticilerle bilim adamları arasında daha fazla iletişim zorunluluğuna işaret ettiler.

SİYASET BİLİM DİYALOĞU
Merkezi Paris’te bulunan ICSU’nun yayınladığı bildiride, siyasi karar vericilerle bilimin konuşulabilmesi için yöntemler bulunmasının gerekliliğine vurgu yapıldı.

Bildiride, özellikle Katrina kasırgası öncesi New Orleans’ın doğaldokusunun bozulması konusunda yapılan ayrıntılı analizler sonrasında yapılan uyarılara dikkat çekilerek, bilim adamlarının doğal felaketlerin gittikçe artan bir tehdit oluşturduğunu söylemeye devam edecekleri kaydedildi.

Çin’deki toplantıda bir çalışma grubunca yayınlanan bir raporda da, “ABD ve Asya’daki son felaketlerin anormal bir durum olmadığı, ancak, doğal felaketlerin uzun vadede çoğalması çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiği” belirtildi.

140 MİLYAR DOLAR ZARAR
Doğal felaketlerin 1900 ve 2000 yılları arasında büyük artış gösterdiği vurgulanan raporda, 2004’te doğal felaketlerin 140 milyar dolar zarara yol açtığı, 2005’tekilerin ise bu rakamı aratacağı uyarısı yapıldı.

1931’de kurulan ICSU, 103 ulusal ve 27 uluslararası bilim kuruluşunu bünyesinde bulunduruyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 20 Ekim 2005

 
Süper Teyze 4
İki  arkadaş konuşuyorlardı. Defne sordu : - Sen nerede doğduğunu biliyor musun ? Eda bilgiç bilgiç cevap verdi : - Tabi biliyorum ! Büyük bir bölümüm Ankara’da dünyaya gelmiş. Defne şaşırm devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.