Bu da mamut heykelimiz
 

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesi’ne bağlı Beyoğlu Beldesi’nin belediye bahçesine 2 metre 60 santim boyunda bir mamut heykeli dikildi. Bu ilginç heykel, Türkiye’nin en önemli sulak alanlarından biri olan ve Türkoğlu ilçesi sınırları içinde bulunan Gavur Gölü’nün 1960-70’li yıllardaki kurutma çalışmaları sırasında iskeleti bulunan mamutu gelecek nesillere tanıtmak amacını taşıyor.

Bir platform üzerine heykeltıraş Tugay Karaşah tarafından yapılan mamut heykeli 10 bin YTL’ye mal oldu. Beyoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, ‘Yaptırdığımız heykelin ölçüsü gerçek mamutları yansıtmıyor. Aslında uygun gerçek boyuttaki Mamut Heykeli’ni de ileride uygun bir yere yapmayı planlıyoruz’ dedi. Gavur Gölü’nün kurutulması çalışmaları sırasında çıkarılan mamut ve fil iskeletleri, Kahramanmaraş Müzesi ile Ankara MTA Tabiat Müzesi’nde sergileniyor.
Kaynak: Hürriyet 25 Ekim 2005

 
Süper Teyze 308
Burak kız arkadaşı Banu’yu ilk kez kendi evine götürüyordu. Yolda kızın elini tuttu ve : - Heyecanlanmana gerek yok, ailemden çok hoşlanacaksın, dedi. Çünkü iki haftalık bir Avrupa turuna çıktı devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.