Ağlayan Devenin Öyküsü
 

Bazen, masallar gerçek olur! Dünyanın bir ucunda, inancın ve sevginin gücüyle başka bir hayat. 2005 Oscar adayı belgesel film ‘Ağlayan Devenin Öyküsü / The Story of The Weeping Camel’ birinci bölümü ile 27 Ekim Perşembe akşamı NTV’de…

Dünyanın bir ucunda inancın ve sevginin gücüyle, başka bir hayatın anlatıldığı filmin ilk bölümü, Perşembe akşamı saat 20.30’da NTV ekranında.

İki bölüm olarak ekran gelecek “Ağlayan Devenin Öyküsü”, belgesel görüntülerden oluşan bir dram ... Öykü, Moğolistan’daki Gobi Çölü’nde, göçebe bir ailenin, beyaz yavrusunu reddeden bir anne deveyi, geleneklere uyarak müzikle ikna etme çabalarını anlatan ilginç bir film.

Katıldığı uluslararası festivallerde seyirci ödüllerini toplayan ‘Ağlayan Devenin Öyküsü / The Story of the Weeping Camel’ belgeselinin Münih’te film okulu öğrencisi Moğol Byambasuren Davaa ile İtalyan Luigi Falorni iki yönetmeni var. Film bu ikilinin bir mezuniyet projesi. İkili Moğolistan’a iki seyahat sonucu, önce filmlerinin hazırlıklarını yapmış, sonra da develerin yavrulama mevsiminde projelerini gerçekleştirme şansı bulmuşlar.

‘Ağlayan Devenin Öyküsü’nün kahramanları ise Gobi Çölü’nde deve çobanlığı yaparak hayatını kazanan bir aile ve onların develeri. Özellikle de bembeyaz bir yavru doğuran ve onu yok sayarak süt vermeyen ‘anne deve’yle, yavrusu... Anne İngen, yavrusu Botok’a süt vermeyi reddedince göçebe aile, onlar için çok değerli olan bir deveyi kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Ailenin büyük oğlu ile kardeşi Agna, efsaneye göre anne deve İngen’i ikna edecek bir müzisyeni bulup getirmek için en yakın kasabaya gider. Derler ki, bir deve müzisyenin şarkısını dinleyip de yavrusunu emzirmeye karar verirse eğer, gözyaşı dökermiş.

‘Ağlayan Devenin Öyküsü’, filmekimi’nde de gösterilmiş ve seyircilerden büyük övgüler almıştı. Moğolistan’ın Gobi Çölü’deki yaşamını devam ettiren ailenin yaşantısı da en az bu öykü kadar ilgi çekici. Çok farklı bir hayat şekli yaşayan aile, çevreleriyle, doğayla karşılıklı bir uyum içinde, mutlu hayatlar sürdürüyorlar… Onlar, büyükanneyle büyükbabadan, anneyle babadan, çocuklar ve evin hayvanlarından oluşan bir aile.
Kaynak: Ntvmsnbc 25 Ekim 2005

 
Süper Teyze 460
Enis, okuldan eve geldiğinde son derece mutsuzdu. Annesinin yanına geldi ve kararını açıkladı : - Bir daha asla okuldaki futbol derslerine katılmayacağım anneciğim ! - Ama neden? Seni kızdıracak b devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.