Star Wars teknoloji öğretecek
 

Boston Bilim Müzesi ve Star Wars’un yaratıcısı Lucas Film, bilim ve teknolojiyi gençlere sevdirmek için ortak bir sergi açıyor.

ADB’nin Boston kentinde gelecek perşembe günü açılacak sergide filmlerde kullanılan fantastik sahnelerin ardında yatan bilimsel gerçekler tartışılacak. Luke Skywalker’ın yerçekimini ortadan kaldıran “Landspeeder” orjinal formuyla sergilenirken, aynı alanda manyetik kaldırma ve trenlerin saatte 310 kilometreye varan hızlara çıkmasına olanak sağlayan güçlü elektromıknatıslar hakkında dersler verilecek.

ROBOT TEKNOLOJİSİ ANLATILIYOR
Star Wars’daki androidler ve Anakin Skywalker’ın Death Vader’a dönemden önceki yapay sağ eli örnek gösterilerek robot teknolojisi ve modern tıp tarafından kullanılan yapay organlar tanıtılacak.

Lucas tarafıdan verilen taslaktan yola çıkılarak yeniden oluşturulan Millennium Falcon’un kokpiti, C-3PO’nun sesinden yıldızlar ve evren hakkında bilgilerin anlatılacağı bir planetoryum haline getirilmiş durumda ve ziyaretçilerini bekliyor.

ABD BİLİMADAMI YETİŞTİRMEDE GERİ KALIYOR
Müzenin başkanı Ioannis Miaoulis, ABD’deki okulların gelecek bilimiyle uğraşan yeteri sayıda bilim adamı yetiştiremeyeceğinden ve bu misyonun giderek Asya’ya kaymasından rahatsızlık duyduklarını belirterek, müzelerin sırtında bu görevi üstlenmek gibi bir sorumluluk olduğunu söyledi. “Günlük hayatlarında bilimin ne kadar ve ne şekilde yer tuttuğunun farkında olmadan yaşayan bir nesil yetiştiriyoruz” diyen Ioannis, Çin’in dünyanın en çok bilim adamı ve mühendis yetiştiren ülkesi durumuna geldiğini, ABD’de ise 1980’lerin ortalarından bu yana mühendislik ve bilim dalında yüksek öğretim gören öğrenci sayısında sürekli düşüş yaşandığını açıkladı.
Kaynak: Ntvmsnbc 25 Ekim 2005

 
Süper Teyze 98
Küçük Şebnem süslenmeye çok meraklıydı. Saatlerini yatak odasında,annesinin tuvalet masasının başında geçirebilirdi. O gün de koşarak annesinin yanına geldi : - Anneciğim sana iyi bir haberim v devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.