Göklerde Venüs Şenliği Başlıyor
  Astronomi dünyası ilki 122 yıl önce gerçekleşen bir olayın heyecanını yaşıyor. Venüs, gelecek ay Güneş’in önünden 6 saatte geçecek ve bu geçiş Dünya’dan da izlenebilecek.

Venüs, 122 yıl sonra bir kez daha Güneş’in önünden geçecek. En son 1882 yılında yaşanan olay altı saat sürecek. Olay, mantık olarak tıpkı Güneş tutulmasına benziyor. Ancak Ay yerine bu sefer gölgesiyle tamamen güneşi kaplayacak olan gök cismi Venüs olacak.
Venüs gezegeninin gölgesi, güneşin doğmasından kısa süre sonra, yani saat 06.20’de Güneş dairesine değmeye başlayacak. Daha sonra Venüs’ün gölgesi yavaş yavaş Güneş’in merkezine doğru ilerleyecek ve tam 20 dakika sonra tamamen Güneş’i kaplayacak. Bu çok nadir yaşanan astronomi olayı 12.24’te sona erecek. Venüs, astronomi dünyasında gezegenimizin ikizi olarak biliniyor. Kütle, boyut ve yapı bakımından Dünya’ya benzeyen Venüs bu yüzden uzay araştırmacılarının en dikkatini çeken gezegenlerin başında geliyor.


KAYNAK: Sabah 13 Mayıs 2004
 
Süper Teyze 133
Belediye otobüsünde bütün yolcular çok şaşkındı. Çünkü az önce otobüse bir at binmiş, boş koltuklardan birine oturmuş, ayakayak üzerine atmış, dışarıyı seyrediyordu. Yolculardan biri dayanamadı :  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.