Duyarlı olunması gereken konular...
 

Malatya Çocuk Yuvası’nda bakıcıların uyguladığı dayak ve şiddet görüntülerinin yarattığı tepki sürüyor. 
 
Olayla ilgili 2 kadın görevli tutuklanırken, Sosyal Hizmetler İl Müdürü ile Çocuk Yuvasının Müdürü de dahil olmak üzere 5 kişi görevden uzaklaştırıldı. Meclis İnsan Hakları Komisyonu da bir heyetle Malatya’da inceleme yapacak.

Malatya Valiliği, idari soruşturma başlatırken şiddete maruz kalan çocuklar için psikolog ve uzman doktorlar görevlendirildi.

Meclis İnsan Hakları Komisyonu da Malatya’daki olaylarla ilgili harekete geçti. Komisyon, Malatya’ya gönderilecek bir heyetin olayı inceleyerek rapor hazırlayacağını açıkladı.

ÇUBUKÇU: MUAMELE İNSANLIK DIŞI
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, çocuk yuvasındaki dayak skandalına sert tepki gösterdi. Bakıcıların çocuklara uyguladığı muameleyi, insanlık dışı olarak niteleyen Bakan, bu kurumlarda ehil insanların görev yapmamasından yakındı.

“Psikolojik olarak yetersiz kişilerin görev yaptığı” anlaşılıyor diyen Çubukçu, olayın sorumlularına karşı kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini bildirdi. Bakan Çubukçu, çocuk yuvasındaki görevlilerin ve müdürün çok uzun zamandır görevde olduklarını söyleyerek, bu yüzden olayda ağır ihmal hatta gözyumma olduğunu bildirdi.

Nimet Çubukçu, bu tür olayların önüne geçebilmek için sistemde reform gerektiğini, bu değişiklik için tüm hazırlıkların tamamlandığını açıkladı.

YUVA ÖNÜNDE PROTESTO
Yuvada kalan çocukların yakınları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve bir grup vatandaş, yuvanın önünde toplandı. Alkışlı protestoda bulunan grup, “Çocuklara uzanan eller kırılsın” diye slogan attı. Vali Osman Derya Kadıoğlu, yuvadan çıkarak, vatandaşlarla, sakinleştirmek amacıyla bir süre görüştü. Yuvanın önünde alınan güvenlik önlemleri dikkat çekti. Bu arada, SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış, Vali Osman Derya Kadıoğlu, milletvekilleri ve diğer ziyaretçiler, henüz yuvadan ayrılmadı.
Kaynak:Ntvmsnbc 26 Ekim 2005

Editörün notu: Genel olarak gazetemizde sizlere moral bozucu olmak yerine, motive edici ve bilgilendirici konuları gündeme getirmeye çalışıyoruz. Ancak bazı konular var ki bunları gözardı etmek toplumsal sorunların daha ağırlaşmasına ve içinden çıkılmaz duruma gelmesine neden olacaktır. Sizlerin geleceğin yetişkinleri ve belki yöneticileri olarak bu konulara şimdiden ilgi göstermenizi sağlamanın görevimiz olduğuna inanıyoruz.

 
Süper Teyze 466
Genç anne panik  içinde çocuk doktorunu aradı : - Yardım edin doktor bey,lütfen ! Küçük oğlum Ahmet az önce mutfaktaki kutu açacağını yuttu! - Sakin olun hanımefendi,oğlunuzun iyi olması  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.