Troy Filmi Başlıyor Ama Müzesi Kapalı
  Yıllardır Kapalı
Anadolu’daki Truva savaşlarını anlatan Troy filmi yarın vizyona girerken, İstanbul Arkeoloji Müzesi’ndeki Truva eserleri ödeneksizlikten sergilenemiyor.

Fırsat Kaçmasın
Uzmanlar Malta ve Meksika’da çekilen film için, "Türkiye’de çekilecekti, dönemin kültür bakanı fırsatı kaçırdı. Müze açılırsa ikinci fırsat kaçmaz" diyor.

Hollywood, 200 milyon dolar harcayıp Anadolu topraklarında yaşanan Truva Savaşı’nın filmini çekti. İstanbul’daki Arkeoloji Müzesi ise ödenek yokluğundan dolayı Truva eserlerini kapalı kapılar ardından çıkaramıyor. 
Yüzüklerin Efendisi, Gladyatör gibi yapımları gölgede bırakması düşünülen Hollywood’un 200 milyon dolarlık bütçeli filmi Troy, yarın gösterime giriyor. Truva Şavaşı’nı anlatan filmin başrolünde dünya starı Brad Pitt var. Anadolu topraklarında geçen filmin Türkiye’ye olan ilgiyi artırması beklenirken, Truva dönemi eserlerin sergilendiği İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde trajikomik bir bürokrasi skandalı yaşanıyor. Müzedeki paha biçilmez eserlerin sergilendiği bölüm, üç güvenlik personeli alınmadığı gerekçesiyle ziyarete kapalı tutuluyor.

Kaynak: Sabah 13 Mayıs 2004
 
Süper Teyze 469
Cem ve Selim aynı filmi 7. kez görmek için yine aynı sinemaya gitmişlerdi. Filmin çıkışında da sanki ilk kez seyretmiş gibi hayranlık ve heyecan içindelerdi. Cem  arkadaşına sordu : - Fark devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.