Üniversiteli ’Mecaz’a ödül üstüne ödül...
 

Yedi akademisyenin Ege Üniversitesi’nde öğrenciyken kurdukları ’Grup Mecaz’, hem yurtiçinde hem de yurtdışında pek çok ödül kazandı.

Ege Üniversitesi’nde (EÜ) öğrenciyken, harçlıklarını çıkarmak için kurdukları müzik grubunda, daha sonra öğretim görevlisi olarak çalan ve söyleyen akademisyenler, ulusal ve uluslararası alanda birçok ödül kazandı. ’Grup Mecaz’ın dört elemanı İngiltere’nin Llangollen şehrinde temmuz ayında yapılan Dünya Halk Müzikleri Yarışması’nda üçüncülük kazanırken, ’Grup Mecaz’ destekli çalışan EÜ Türk Halk Müziği Korosu da bu yıl Bodrum’da yapılan üniversitelerarası yarışmada 4 dalda Türkiye birincisi oldu.

İKİNCİ CD YOLDA
Grup Mecaz’ın solisti EÜ Devlet Müziği Konservatuarı Türk Halk Müziği Anabilim Dalı Başkanı Öğretim Görevlisi Zeynel Demir, "7 kişilik grubumuzun tümü konservatuar mezunu 4 kişi ise öğretim üyesi olarak görevini sürdürüyor" dedi. Demir, çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi: "Mecaz, dostluk haline geldi ve hayatımıza farklı bir anlam kattı. Bir CD’imiz yayınlandı ve büyük başarı kazandı, ikinci CD için de stüdyoya girdik."
Kaynak: Sabah 7 Kasım 2005

 
Süper Teyze 48
Lokantadaki müşterilerden biri dehşet içinde garsona seslendi : - Garson bey ! Çorbamın içinde ölü bir sinek yüzüyor ! Garson soğukkanlılıkla cevap verdi : - Ama efendim ! Ölü sinekler yüzemezler devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.