Bursa’da dünya döner rekoru
 

Bursa’da bir restoran, dünyanın en büyük döneri için rekor denemesinde bulundu. Toplam 240 kuzudan elde edilen 2 bin 698 kilogramlık dev döner, yaklaşık 15 bin kişiye dağıtılacak. Restoran sahibi Eyüp Solmaz ‘6 aydır hazırlanıyoruz, sadece döner tezgahını 3.5 ayda hazırladık’ dedi.

Yüzlerce kişinin izlediği rekor denemesi sırasında, 80 görevli çalıştı. Restoranın önünde kurulan 370 santimetre yüksekliğindeki ocağa, çevresi 570, yarıçapı 90.76 ve yüksekliği 133 santimetre olan 2 bin 698 kilogramlık dev döner yerleştirildi. Toplam 950 kilogram odun kömürünün kullanılacağı, hareketli 3 ocak yardımıyla pişirilecek döner, yaklaşık 15 bin kişiye dağıtılacak. Dönerin bir kısmı da yetiştirme yurtları ve huzurevine gönderilecek. Guinnes Türkiye Fahri Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural, ‘İncelemelerimi yaptım, dosya halinde genel merkezimize yollayacağım. Neticeyi 2 ay içinde alacağız’ diye konuştu.
Kaynak:Hürriyet 7 Kasım 2005


 
Süper Teyze 361
Yaşlı kadın, yolda rastladığı küçük oğlana sordu : - En yakın postahane nerede, biliyor musun oğlum ? Oğlan pis pis sırıttı : - Bilmiyorum ! Zaten bilsem de söylemem ! Yaşlı kadın çok si devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.