472 Çocuğa Gönüllü Sevgi Verip Kazandılar
  Sosyal Hizmetler yuvalarında kalan kimsesiz, terk edilmiş ve koruma altına alınmış çocuklara gönüllü annelik yapan kadınlar, onların yeniden hayata kazandırılmasını sağlıyor AÇEV’in okul öncesi eğitimi geliştirme amaçlı başlattığı program sayesinde 1999 yılından bu yana 284 gönüllü anne, 472 ihtiyaç sahibi çocuğa eğitim ve sevgisini verdi.

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV ) tarafından geliştirilen ve 1999 yılından beri Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü’ne (SHÇEK ) bağlı çocuk yuvalarında uygulanan, ’Mezun Anneler Programı’ çerçevesinde, bugüne kadar 472 çocuğa eğitim verildi. 284 annenin katıldığı; İstanbul, Ankara, Samsun, Gaziantep ve İzmir’deki toplam 9 yuvada uygulanan program, 6-7 yaşındaki okul öncesi çocuklara verilen 28 haftalık eğitimi kapsıyor. Erken çocukluk eğitimini desteklemek amacıyla başlatılan ’Anne Çocuk Eğitim Programı’nda eğitim almış annelerin katıldığı ’Mezun Anneler Programı’nın (MEÇEP ) amacı; yuvadaki terk edilmiş ve koruma altına alınmış çocukların hem sosyal gelişimlerini desteklemek hem de sevgi ihtiyaçlarını karşılamak. Halen devam eden programa katılan gönüllü anneler, bu programı öncelikle kendi çocuklarına bir yıl süresince uyguluyor.

2003-2004 yılı MEÇEP programının uygulandığı iller ve yuvalar:
İstanbul: (Küçükyalı, Semiha Şakir, Bahçelievler, Eyüp, Yakacık Çocuk Yuvası) 33 gönüllü ile 45 çocuğa eğitim veriliyor.
Ankara: (Atatürk Çocuk Yuvası) 6 gönüllü ile 13 çocuğa eğitim veriliyor. Samsun: (Süleyman Yançoral Çocuk Yuvası) 13 gönüllü ile 13 çocuğa eğitim veriliyor.
Gaziantep: (Gaziantep Çocuk Yuvası) 10 gönüllü, 29 çocuğa eğitim veriyor.
İzmir: (Karşıyaka Çocuk Yuvası) 8 gönüllü ile 33 çocuğa eğitim veriliyor.

Kaynak: Sabah 13 Mayıs 2004
 
Süper Teyze 335
Aynı tavuktan olan iki kardeş yumurta, birkaç gün marketin raflarında duran karton kutularda bekledikten sonra, satın alındılar ve aynı eve gittiler. Buzdolabının içinde birlikte güzel günler geçi devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.