Şarkı ve fotoğraflarla Mustafa Kemal rüyası
 

Erol Evgin’in ilk olarak U.R 2420. Bölge’nin düzenlediği Cumhuriyet Balosu’nda sahnelediği ‘Mustafa Kemal’i Gördüm Düşümde’ adlı gösteri, büyük yankı uyandırdı. Günlerdir, bu gösteriyi 10 Kasım’da da sahnelemesi için sanatçıya teklif yağıyor.

Erol Evgin’in ilk olarak Cumhuriyet’imizin 82’nci yılı nedeniyle U.R 2420. Bölge’nin düzenlediği Cumhuriyet Balosu’nda sahnelediği ‘Mustafa Kemal’i Gördüm Düşümde’ adlı gösteri, büyük ses getirdi.

The Ritz Carlton Oteli’ndeki baloda ilk kez seyirci karşısına çıkan gösteri, izleyen herkesi duygulandırdı. Sanatçıya aynı gösteriyi 10 Kasım’da da sahnelemesi için birbiri ardına teklif gelmeye başladı.

Barkovizyon destekli konser

Erol Evgin, aylardır üzerinde çalıştığı bu gösteride Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet, Kurtuluş ve Çanakkale Savaşı temalı eserleri yorumluyor. Bu arada barkovizyon görüntüleriyle de şarkıların etkisini güçlendiriyor.

‘Çanakkale Türküsü’nü Tolga Örnek’in yönetmenliğini yaptığı ‘Gelibolu’ filminden alınan fotoğraf ve görüntüler eşliğinde okuyan sanatçı, ‘Manastırın Ortasında Var Bir Havuz’u okurken de izleyicileri hayli duygulandırıyor.

Gösterinin Mustafa Kemal Atatürk ve onu seven kadınları ele alan bölümünde okunan bu şarkı sırasında, barkovizyonda Fikriye Hanım’ın fotoğrafları görünüyor.

Coşku doruk noktasında

‘Mustafa Kemal’i Gördüm Düşümde’nin belki de en coşkulu bölümü, ‘10. Yıl Marşı’nın okunduğu an... Rotary Kulübü’nün düzenlediği baloda da bu durum gözler önüne serildi. İzleyenler bir yüzünde Türk Bayrağı, diğer yüzünde ‘10. Yıl Marşı’nın sözleri bulunan bayrakları sallayarak hep bir ağızdan marşı söylerken, balo salonunda büyük bir coşku hakimdi...

Gösterinin sonunda birbiri ardına Cumhuriyet Bayramı’na uyan parçalar yorumlayan Erol Evgin, Çiğdem Talu’nun sözlerini yazdığı, kısa bir süre önce kaybettiğimiz besteci Melih Kibar’ın bestelediği ‘İşte Öyle bir Şey’ ve ‘Sevdan Olmasa’ şarkılarına da bu gösterinin repertuvarında yer veriyor.
Kaynak:Hürriyet 7 Kasım 2005

 
Süper Teyze 247
Başak babasına yakındı : -  Babacığım, sen çok iyi bir öğretmenim olduğunu söylüyorsun ama inan bana öyle değil ! Koskoca öğretmen olmuş ama hayatında bir kere bile at görmemiş ! - Bu da  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.