Venüs Ekspresi yola çıktı
 

Venüs’e giden ilk Avrupa uzay aracı olacak ekspres, 5 aylık yolculuğun ardından Nisan 2006’da gezegene ulaşacak.
 
Avrupa Uzay Kurumu’nun “Venüs Express” adlı uzay aracı, Kazakistan’daki Baykonur Kozmodromu’ndan fırlatıldı. Uzay aracı, Venüs gezegenine 5 ay boyunca yol alacak. Ekspres, Merkür’den sonra Güneş’e en yakın yıldız olan Dünya’nın komşusu Venüs’ü yakından inceleyecek.

Venüs’e giden ilk Avrupa uzay aracı olacak Ekspres, Rusların Soyuz füzesiyle fırlatıldı. 1,27 tonluk uzay aracı Nisan 2006’da Venüs’ün yörüngesine girecek ve gezegenin yüzey ve atmosfer haritasını çıkaracak, ısı değişikliklerini, bulut ve gaz oluşumları ile rüzgar hızlarını inceleyecek.

Halen Mars yörüngesinde görevini sürdüren Mars Ekspresi’nin benzeri olan 400 milyon YTL değerindeki Venüs Ekspresi’nin asıl görevi, bu gezegeni inceleyerek gezegen çapında ısınmaya yol açan sera gazlarının gittikçe artmasına Dünya’nın ve bu gezegenin tepkilerini kıyaslamak olacak.
Kaynak:Ntvmsnbc 9 Kasım 2005

 
Süper Teyze 300
Arda ve Ada okumayı çok seven iki arkadaştılar. Okudukları kitapları değiştirmekten,sonra da onlar üzerine sohbet etmekten çok hoşlanırlardı. Bir gün Arda , Ada’ya sordu : - Son okuduğumuz kitapt devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.