Atatürk sevdiği şarkılar ve yemeklerle anıldı
 

Ulu Önder Atatürk, ölümünün 67’nci yıldönümünde son nefesini verdiği Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen muhteşem bir geceyle anıldı. Yemek mönüsü Atatürk’ün en sevdiği tatlardan oluşurken, sanatçı Emel Sayın da Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküleri seslendirdi.

T.B.M.M. Milli Saraylar Dairesi ile Bilfen Okulları, önceki gece Dolmabahçe Sarayı’nda Atatürk’ün 67. ölüm yıldönümünü anmak için özel bir gece düzenlendi. Geceye Meclis Başkan Yardımcısı İsmail Alptekin, Vali Yardımcısı Cumhur Güventaşbaş, Başsavcı Aykut Cengiz Engin, Tümgeneral Ali Karababa, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, Büyükşehir Belediyesi Baş Danışmanı Erman Tuncer ve Bilfen Okulları sahibi Osman Öztürk gibi protocol üyelerinin yanı sıra yaklaşık 250 davetli katıldı.

ATA’NIN SEVDİĞİ MÖNÜ
Konuklar orkestranın çaldığı klasik müzik eşliğinde karşılandı. Kokteyl mönüsü de Atatürk’ün beğenilerine uygun şekilde hazırlanmış beyaz ve kaşar peynirli, zeytin ezmeli kanepe ve leblebili bozadan oluştu. Kokteylden sonra saygı duruşu yapıldı ve hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. Meclis Başkan Yardımcısı İsmail Alptekin de bir konuşma yaptı, geceye konuşmacı olarak katılan Yard. Doç. Dr. Orhan Çekiç, Atatürk’ün son altı ayının konu edildiği bir dia gösterisi gerçekleştirdi. Dia gösterisinin ardından Bilfen Okulları Korosu ’Atam Sen Rahat Uyu’ ve ’Gençlik Marşı’nı seslendirdi. Atatürk’ün en sevdiği halk oyunlarından ’Sarı Zeybek’ ve ’Kazaska’ da öğrenciler tarafından oynandı. Ünlü sanatçı Emel Sayın ise Atatürk’ün en sevdiği şarkıları ve Rumeli türkülerini söyledi. Sayın’ın Atatürk için söylediği şarkılar arasında ’Mani Oluyor’, ’Yemen Türküsü’ ve ’Kazaska’ da yer aldı. 
Kaynak: Sabah 11 Kasım 2005
  

 
Süper Teyze 10
Berkay okuluna kendisi gelip geliyordu. O sabah yine evden çıktı, karşıdan karşıya geçmek üzere yolun kenarında beklemeye başladı. Ama hiç araba geçmiyor, Berkay da beklemeye devam ediyordu. Sonunda devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.