Çocuklar için pedal çeviriyorlar
 

Hollandalı Steven Groothuismink ile Marlous van der Veen çifti, Mayıs ayında bisikletleriyle çıktıkları dünya turunda, 6 ayda 8 bin kilometre yol katederek Van’a ulaştı.

Hollandalı psikoloji öğretmeni Steven Groothuismink ile ilkokul öğretmeni olan eşi Marlous van der Veen, Mayıs ayında evlenip bisikletle dünya turuna çıkma kararı aldıklarını, Belçika, Lüksemburg, Fransa, İtalya ve Yunanistan’ı gezdikten sonra Türkiye’ye geldiklerini söyledi.

YARDIM MELEKLERİ
Şimdiye kadar 6 ayda 8 bin kilometre pedal çeviren Hollandalı çift, Pakistan’da 8 Ekim’de meydana gelen depremin ardından rotalarını buraya çevirdiklerini belirterek, binlerce insanın yaşamını yitirdiği ve birçok çocuğun psikolojisinin bozulduğu depremden sonra özellikle çocuklara yardım etmek amacıyla Pakistan’a gideceklerini ifade ettiler. Pakistan’daki çalışmalarını tamamlayarak Nepal’e geçeceklerini belirten Groothuismink, Nepal’de, 15-19 yaş grubu kimsesiz çocukların eğitimini üstleneceklerini kaydederek, şöyle konuştu: "Dünyanın birçok yerinde, yardıma muhtaç binlerce çocuk var. Eşimle evlendikten sonra dünyayı dolaşarak bu çocuklara yardım etmeyi düşündük ve bisikletlerle yola koyulduk. Ben çocuklara psikolojik destek verirken, öğretmen eşim de çocukların eğitimine yardımcı olacak."

 
Süper Teyze 111
İki ateşböceği yolda karşılaşıp konuşmaya başlarlar : - Nereye gidiyorsun ? der biri. - Göz doktoruna, der ikincisi. - Gözlerin iyi görmüyor mu yoksa ? - Korkarım öyle, der ateşböceği. G devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.